Nisse på hemmaplan

Idag kör Bollnäs lunchtrav och stallet mobiliserar fem hästar. Tomas Pettersson kör NIce Knight och Thelma M.M., Jenni H Åsberg rider G.G. Ojjdo och Kontur, medan Lolee Rockza som möter Thelma får Ulf Eriksson i sulkyn.

Nice Knight avslutade bra senast och har läge för att komma bakifrån igen i ett ganska jämnt lopp där Nisse kommer att vara en av de mer betrodda. Det blir barfota runt om igen.

”Allt verkar bra med honom och han har gått allt bättre i loppen. Han tål inte att gå själv ute i spåren, men klaffar det är han en bit fram”, säger Tomas.

G.G. Ojjdo får prova monté igen och står lite tufft inne i loppet från 40 meters tillägg på kortdistans.

”Han gick bra igen senast och känns fortsatt fin. Det kan vara nyttigt med en 1600 urblåsare med ryttare inför kommande starter.”

Thelma M.M. och Lolee Rockza möts i ett stolopp över kortdistans. Thelma har bäst form och läge.

”Thelma var bättre senast och från spår två bör vi få ett fint lopp och kunna vara med och göra upp om segern. Det blir barfota bak. Rockza var också förbättrad senast men från spår åtta blir det knepigt och vi får vara glada om det blir en placering. Rockza går barfota runt om.”

Som avslutning ska Kontur debutera i monté och kanske kommer han att gå som tåget när han slipper en vagn bakom. Senast slog han i amerikavagnen rejält med galopp och diskning som följd.

”Den starten är bara att glömma. Han kändes fin innan galoppen och tränar helt okey. Det ska bli intressant att se vad han göra i monté. Vi kommer att prova honom bakom bilen före tävlingarna för att se hur det fungerar”, säger Tomas.

Kontur kommer att gå barfota bak.