Norrut i helgen

Ukulele Frontline och Tyson Rivner till Östersund på lördag kväll. Ajlexes Frisco och L’amoureuse till Kramfors och Dannero på söndag eftermiddagen. Inga givna segerbud, men alla är kapabla att vara med i segerstriden.

Ukulele Frontline och Tyson Rivner till Östersund på lördag kväll. Ajlexes Frisco och L’amoureuse till Kramfors och Dannero på söndag eftermiddagen. Inga givna segerbud, men alla är kapabla att vara med i segerstriden.

Ukulele galopperade bort sina chanser senast på Bollnäs. Formen är annars bra och Tomas Pettersson tror att det kan gå bra i Östersund.

”Galoppen kom utan anledning och går han bara felfritt borde han duga bra här.”

Tyson Rivner tappade stinget i sina senaste starter och har fått en lång tävlingspaus. Nu är det dags att prova igen, med en häst som Tomas har haft vissa förhoppningar på.

”Han har inte utvecklats som jag trodde att han skulle göra. Vi får väl se hur han är nu efter vilan, men så länge han inte har presterat ordentligt får jag ligga lågt.”

Ajlexes Frisco gick godkänt som trea i sin tredje start. I Dannero verkar inte motståndet vara allt för tufft och kommer han bara iväg felfritt från knepiga femtespår så bör han kunna vara med på prispallen.

”Han verkar må bra efter loppet och gick okey i intervaller under torsdagen. Han borde bli bättre med starterna”, säger Tomas.

L’amoureuse är en riktig startraket. Klarar hon att gå felfritt i andraspår i volten kommer det att gå undan från början. Hon gjorde comeback senast efter en sträckning och var lite seg, men gick ändå skapligt. Nu är förutsättningarna bra.

”Kortlopp och framspår gör att vi ska vara med i täten från början om hon håller sig i trav. Sedan är det bara att hoppas att hon har krafter att försvara sig in i mål.”

I de senaste starterna gick såväl M.J.’S Storm som Ajlexes Samba Pati bra trots bakspår.

M.J.’S Storm gick på i sista sväng och vann ganska enkelt på Romme. ”Han har blivit stabilare och gick riktigt fort till slut”, säger Tomas.

Med Samba pep han iväg mellan hästar från bakspår till rygg ledaren på Bergsåker. Sedan hängde hon med täten bra och rekordsänkte till 15,8 som fyra. ”Hon kämpar på och är pigg och glad. I värmningen stod svansen rakt upp.”