Ny viktoria för Highlight Moon?

Bakspår bakom bilen på kortdistans är inte optimalt men Highlight Moon har visat att han kan vinna bakifrån. Han har sällskap till Rättvik imorgon av K.S. Cascade, The World Is Mine och Bellis Frontline. På tisdag åker Sidney Crosby och True Devotion till Fornaboda i Lindesberg.

Det blir Jenni H Åsberg som sitter upp bakom Highlight Moon i ett lopp där kuskarna körde högst 100 lopp förra året. Från spår nio får hon försöka hitta ett bra läge för att svepa fältet när mållinjen närmar sig.

“Han har gått jättebra i sina starter för oss och kommer säkert att gå bra igen imorgon. Bakskorna får sitta på imorgon, men han har gått bra med den balansen också”, säger Tomas Pettersson.

K.S. Cascade har gått bättre och bättre i de senaste starterna. Nu står han ganska hårt inne och några av tilläggshästarna kan bli tuffa att tas med.

“Han satt fast i senaste starten. Det känns som att han är på väg uppåt och om det löser sig kan han ta en hyfsad placering.”

Tomas Pettersson hade väntat sig mer av The World Is Mines första starter. Senast gick han i alla fall felfritt, men stumnade i dödens på en mycket knepig bana.

“Jag har ganska stora förhoppningar på honom och skyller insatsen senast på banans usla skick. Nu får jag ligga lite lågt på grund av läget och insatserna hittills. Jag hoppas att han sköter sig och att jag kan gasa sista biten.”

Bellis Frontline gjorde ett bra lopp senast, men tappar travet i slutet av loppen.

“Hon känns bra i träningsjobben och vi har ändrat upplägget på träningen och balanserat om henne. Vi får se hur det faller ut.”

På Lindesberg startar Sidney Crosby med 20 meters tillägg i ett långlopp. Han brukar ta pengar, men har haft svårt att vinna.

“Jag tycker att han har varit lite seg i de senaste starterna. Det kan ha blivit för långt emellan. Jag är nöjd om han tar en hygglig placering”, säger Tomas Pettersson.

True Devotion har gått bra i de senaste starterna, men stumnade i ledningen i finalen på Rättvik i senaste starten. Nu startar hon med 20 meters tillägg i ett stolopp och Tomas tror att det kan gå bra.

“Stämmer det på vägen ska vi kunna vara bland de tre första.”