Ny vinstchans för Matadoren

Bollnäs ikväll för Matadoren Eme och Front Pace, Sedan Dannero för Whynot Me och My Gifted My och Romme för Lolee Rockza imorgon. På onsdag väntar Bergsåker för G.G. Ojjdo, Alfred R.G., Bellis Frontline, Sara K.M.E och Barry Wadd. Trav hela veckan och det fortsätter på torsdag och fredag, men det tar vi senare.

Matadoren Eme har bara gjort bra lopp sedan han kom i träning hos Tomas och Jenni. Nu har han spår ett på tillägg i ett långlopp med bara sju hästar. Det ser med andra ord bra ut på förhand.

”Han är fin i träningen och kommer säkert att göra ett bra lopp igen. Kan vi bara spara speeden så borde han vara med och göra upp om segern”, säger Tomas.

Front Pace skulle ha gjort montédebut för några veckor sedan, men fick då strykas för en hovböld. Nu är det dags och Jenni har förberett med några banjobb under sadel.

”Det har fungerat bra. Vi får se hur långt det räcker när det blir allvar.”

Imorgon kör Dannero lunchtrav och Tomas får gå upp i ottan för att köra Whynot Me och My Gifted My.

Whynot Me är inte att lita på och har lätt för att ta till galopp. Nu har spår fem i tilläggsvolten över medeldistans och Tomas provar en ny balans.

”Han har varit knepig i de senaste starterna och får gå med framskor den här gången. Han är inte i så tokig form och borde vara en bit fram om han går felfritt.”

My Gifted My gör alltid så gott han kan. Men det blir svårt från bakspår på tillägg över kortdistans.

”Tar vi en placering, lite pengar och startpoäng så får vara nöjda.”

Lolee Rockza har också ett iskallt läge på Rommes breddtrav och får svårt att ta en framskjuten placering.

På Bergsåker är det dags för G.G. Ojjdo i monté igen. Den här gången slipper han möta de allra bästa som han fick göra i montédebuten där han blev trea. Nu står han längst bak på dubbla tillägg, vilket är bra enligt Tomas.

”Det brukar vara en fördel i de här loppen. Han kan trava in sig i lugn och ro innan Jenni styr på. Han borde ha en vettig vinstchans om han inte strular med galopp.”

En som har svårt att hålla sig i trav är Alfred R.G. Nu har han spår fem, längst bak på tillägg. Senast hoppade han omotiverat utanpå ledaren.

”Farten finns, men så länge han inte gått felfritt ett helt lopp ligger jag lågt”, säger Tomas.

Bellis Frontline har gjort hyggliga insatser och var fin på Solvalla senast. Nu är hon med i ett ungdomslopp med Lucas H Wikström i sulkyn och från spår fyra bakom bilen vet Tomas hur Lucas ska köra.

”Hon kan öppna bra så det är bara att ladda och sedan ner till plankan. Då kan hon vara bland de tre första om det stämmer i resten av loppet.”

Sara K.M.E. var duktig senast på Solänget när hon vann ganska lätt. Låt vara att motståndet inte var så hårt den gången. Nu är det lite tuffare men Tomas är ändå ganska optimistisk.

”Hon är bra i ordning så det ska bli intressant att se hur hur långt det räcker. Jag tycker att vi borde vara en bit fram.”

Barry Wadd har kommit tillbaka efter en kraftig förkylning och är uppåt i form igen. Senast vann han på Hagmyren. Nu är det dock tuffare motstånd och Tomas är osäker på hur långt det kan räcka.

”Han är bra i ordning, men har haft lite svårt att hävda sig när det varit lopp med spel på V86 och V75. Men klaffar det med positionerna bör vi kunna ta en plats.”