Nya montéchanser för Uffe och Happy Fighter

Höstbouffe och Happy Fighter i monté på Romme på lördag med Jenni H Åsberg i sadeln. Det gick bra senast för båda och kan göra det igen. Till Romme följer också Shaded med.

Höstbouffe och Happy Fighter i monté på Romme på lördag med Jenni H Åsberg i sadeln. Det gick bra senast för båda och kan göra det igen. Till Romme följer också Shaded med.

Höstbouffe var loj senast framför vagn, men har fått ta  det lugnt och sedan trimmat på bra i träningen. Nu har han bra smygläge och gick bra som tvåa i senaste montéloppet.

”Jag tror att han är på väg upp i form och han brukar trivas under sadel. Får han bara bra ryggar brukar han en bra spurt. Fungerar det ska han vara med i segerstriden”, säger Tomas Pettersson.

I loppet efter sitter Zandra Karismaa upp bakom Shaded som hittills inte vunnit och var dålig senast. Den insatsen kan dock förklaras av en halsinfektion. Efter vila har han tränat på och har nu bra läge på start.

”Det ser väl inte ut att vara så blodigt emot och jag hoppas att han tjäna hyggliga pengar.”

Happy Fighter vann i sin montédebut. Han har tränat som vanligt efter den insatsen och är väldigt laddad.

”Han står hårt inne här, men som han gick senast borde han kunna ha en chans ändå.”

På  söndag väntar Hagmyren för Ingalill Laday och Truelove Frontline som möts i samma lopp. Båda har haft otur i spårlottningen. Truelove Frontline har fått fjärde spår i startvolten, medan Ingalill Laday har fått femte i tilläggsvolten. Tomas kör Truelove och Jenni Ingalill. Båda har haft svårt i voltstart så det finns en galopprisk från början.

”Vi ska prova att rycka alla skor på Truelove. Jag tror att de kan gynna henne eftersom hon är lite trång i gången. Ingalill var positiv som trea senast och ser fin ut. Men spåret är nog det sämsta hon kunde få. Vi kommer att döva ner henne rejält och prova att ta bort käken. Håller de sig på benen från början kan de var med där framme.”

På måndag ger sig Tomas iväg till Dannero med Adore Sutola som inte rosat marknaden på senare tid.

”Jag tror att även han haft lite halsproblem och är bättre. Jag hoppas att springer och fungerar bra. Det här är lite av sista chansen.”

Senast var Leia Skywalker och Västerboflashlight duktiga som tvåa respektive fyra i ett fint treåringslopp. Sergio Frontline hoppade bort sina chanser.