Nya träningsrapporter – Liten svacka mellan vinter och sommar

Året började bra med mycket inkört på några få hästar. Den senaste månaderna har snittet inkört per start sjunkit något, men det är ganska naturligt tycker Tomas Pettersson när han går igenom stallet häst för häst. Gå in under I stallet på första sidan och klicka på den häst du är intresserad av och läs det senaste omdömet.

”Flera av de som tävlat i vinter har mattats av lite och fått andhämtningspaus. De som tränats för start i sommar har inte kommit ut ännu. Då blir det en svacka under den här perioden.”

Totalt sett ligger stallet bättre till än tidigare år. Det mesta brukar köras in under sommar och höst. De hästar som har startat hittills  i år har fått pengar i nästan varje start. Det är ont om nollor i kolumnen för prispengar i Tomas Petterssons tränarstatistik. Ajlexes Daylight och Höstbo Krabat har tillhört de bättre, men många Frontlinehästar har också kommit igång och tjänar pengar.

”Även om vi inte sett några ämnen till några storstjärnor ännu är det skoj att de hästar som tränas i Änga har kommit igång och går jämnt och bra.”

Tvååringskullen tränar på, även om några av och till varit snoriga och haft feber. Det är för tidigt att tala om några tiden för dem. Premieloppen får anstå ett tag. Först ska vintern vara definitivt över och så att det går att köra utan hakar på fina sommarbanor.