Nya träningsrapporter och sommarfest

Nu finns det nya träningsrapporter för varje häst i träning. Den här gången är det respektive hästskötare som berättar hur det går för passhästarna. Gå in under I Stallet och leta fram den häst du är intresserad av. Boka också in lördagen den 20 juli för sommarfest.

Nu finns det nya träningsrapporter för varje häst i träning. Den här gången är det respektive hästskötare som berättar hur det går för passhästarna. Gå in under I Stallet och leta fram den häst du är intresserad av.  Boka också in lördagen den 20 juli för sommarfest.

Rapporterna kommer efter en period när det har varit lite upp och ner på tävlingsbanan den senaste månaden. Men Tomas Pettersson tror att det vänder snart. ”Så bra som vi jobbar måste vändningen komma. Den kommer att komma.”

Han berömmer sin personal.

”De jobbar hårt och ställer upp och jobbar även när veckorna rycks sönder av diverse helger. Så bra stämning som vi har nu i stallet har vi aldrig haft tidigare. Det är tråkigt att hästarna inte gått bättre, men jag kan inte tänka mig annat än att det kommer att bli bättre även på den punkten.”

Trots de ojämna prestationerna tycker inte Tomas att man ska måla fan på väggen. ”Det är sådant man får räkna med när vi har så många hästar. Det går upp och ner, även om man naturligtvis alltid vill att hästarna ska gå bättre.”

Framöver ska allt fler komma ut till start. Andra halvan av året brukar också alltid gå bättre.

”Jag ska försöka köra snällt så att hästarna får gå bra till slut. Då brukar vara bästa sättet att få dem i toppform.”

De nya välstammade hästar som kommit in i träning och det faktum att ägaren av Runemo gård har startat ett grustag gör också att framtiden ser ljus ut.

”Vi har redan fått ett bättre underlag att träna på och det blir lättare att underhålla det nu. De nya hästarna är spännande. Båda sakerna kan bidra till en nytändning för stallet.”

Tomas hoppas också att hästägarna har förståelse för att träningsavgiften höjts med 25 kronor om dagen från den 1 juni. En höjning som han gjort efter en grundlig genomgång av ekonomin.

”Vi har inte höjt på några år. Löner, hyror och foder har gått upp. Travet har gått från att vara en svart bransch till att bli vit, med rimliga löner och pensioner för personalen, moms och andra skatter. Det behövs extra personal om arbetstiden ska bli rimlig. Avgiftshöjningen är vad som behövs om vi ska kunna hålla verksamheten på den nivå vi har idag.”

”Jag förstår att det är tufft för hästägarna särskilt nu när prispengarna dras ner, men det är vad som behövs om jag ska kunna driva verksamheten utan att skämmas.” 

Den 20 juli kan dock alla hästägare få valuta för pengarna oavsett hur det går på travbanan. Då bjuder nämligen Tomas in till sommarfest i samband med tävlingarna under lördagkvällen på Bollnästravet. Boka alltså in lördagen den 20 juli för trav, god mat och dryck och trevligt umgänge. Mer information kommer senare.