Nyheter

Kimbee Crown gör montédebut

Kval på Bollnäs imorgon kväll, monté på Bergsåker på lördag och favorit på Rommes lunchtrav på tisdag. Så ser det ut på tävlingsfronten den närmaste tiden för Tomas Pettersson och Jenni Åsberg.

På träningsfronten gör vädret att det är ganska bökigt. Minusgrader och ingen snö och is gör det stenhårt och svårt att träna hemma. Därför var 19 hästar inne på Bollnästravet och gick intervalljobb på rakbanan idag.

Men imorgon kväll tävlas det på Bollnästtravet och treåringarna Alfred R.G. och Sara K.M.E. ska gå kvallopp.

“De är fina båda två och har inte allt för långt till start”, säger Tomas.

Kimbee Crown har gått ett banjobb i monté. Han gick 21 med en snabbare avslutning över full distans och Jenni tyckte att han kändes fin.

“Det ska bli spännande att se vad han kan göra. Han har några lopp i kroppen och håller han sig bara i trav ska han inte vara helt borta”, säger Tomas.

G.G. Ojjdo har tre raka segrar i Tomas träning och håller han sig bara i trav från ett knepigt startspår på Romme så är chansen stor att det blir vinst igen.

“Han känns ok efter senaste starten och borde vara ännu bättre nu eftersom han fått stå över lite inför den starten på grund av förkylning. Håller han sig bara i skinnet så borde vi ha en bra chans.”

K.S. Cascade var inte till sin fördel i debuten för stallet. Det visade sig dock efteråt att han sprang då med en rejäl halsinfektion.

“Det är en jättefin häst som fått ladda om som vi hoppas kan utvecklas ytterligare. Han var lite spänd i volten senast och jag hoppas att vi kan komma iväg felfritt från spår två. Då ska han kunna vara bland de tre första.”

K.S. Cascade kommer att gå med skor och öppet huvudlag.

Ojjdo på banan igen

G.G. Ojjdo har två raka i Tomas Petterssons regi. Nu har han varit förkyld och inte startat på ett tag. Men på Bergsåker i morgon har Ojjdo spår ett på tillägg.

“Han är lite tunt jobbad, men det här är det enda vettiga lopp som finns på ett tag så vi provar. Han har hög kapacitet för klassen bara han sköter sig och inte blir rädd. Han känns fin, men har som sagt bara gått i lugna farter sedan förra starten”, säger Tomas Pettersson.

På fredag kör Bollnäs breddtrav och Ella Pace ser ut att ha en lämplig uppgift. Ella mötte betydligt tuffare motstånd i den senaste starten och har fått ett lämpligt bakspår med Jenni H Åsberg i sulkyn.

“Det känns som att hon är lite på gång och bör kunna vara på pallen i det här sällskapet.”

Kimbee Crown lunchar i Bollnäs

Kimbee Crown har en hygglig chans på Bollnäs lunchtrav idag. Tomas Pettersson ligger dock lite lågt.

“Han gick okey i comebacken och borde vara lite bättre nu. Men jag vill se honom fungera i flera starter i rad innan jag börjar fundera på seger.”

Kimbee Crown var tvåa i comebacken på Gävle för några veckor sedan. Han travade bra. Det är en segervan herre som fått spår fem i startvolten idag. Håller han sig i trav.

“Efter den starten har han bara gått lugnt. Han kanske borde ha vunnit senast, men var lite ringrostig. Jag hoppas att han är på gång och framförallt att aktionen stämmer igen. Det blir samma utrustning som senast”, säger Tomas Pettersson.

Bra lägen på Bergsåker

Sidney Crosby, Avantis Red Witch och True Devotion har alla bra lägen och kan vara bland de tre första på Bergsåker ikväll. På fredag är det dags för Front Pace och Bellis Frontline på Romme.

Sidney Crosby har ännu inte vunnit, men gör alltid bra lopp och brukar ta en bra placering. Nu väntar ett lopp med ungdomskuskar som inte kört så många lopp och Nelly Melander får chansen i sulkyn.

“Jag tror att han kommer att göra ett hyggligt lopp igen och vara med en bit fram. Han är pigg och glad och formen borde vara bra”, säger Tomas Pettersson.

True Devotion har fått bakspår bakom bilen och ett hyggligt smygläge. Hon har fått gå i spåren i sina första två starter för stallet och blivit tvåa och trea, slagen av hästar som fått lämpligare lopp.

“Hon känns bra och går det bara att spara speeden lite längre bör hon ha en hygglig chans. Vi byter från öppet till halvstängt huvudlag den här gången.”

Avantis Red Witch har fått spår ett i samma lopp och Jenni H Åsberg kan ta spets eller få ett bra lopp i rygg. I comebacken senast var hon väl laddad och det blev galopp innan hon fick gå ett rejält snabbjobb.

“Hon borde vara på väg upp i form och brukar kunna hävda sig ganska bra om hon kommer hyggligt till från början. Hon kan ta en plats om det klaffar.”

På fredag gör Front Pace comeback efter ett tävlingsuppehåll sedan slutet av november. Han har gått 25 som snabbast för några veckor sedan och det kan fattas lite innan han är på topp. Jenni H Åsberg kör i ett lopp där kuskarna har kört högst 100 lopp förra året.

“Vi tror att han kommer att göra ett bra år i år när han vuxit i sin stora kropp ytterligare. Kommer han hyggligt till här kan han vara en bit fram.”

Bellis Frontline hoppade från start senast när Tomas Pettersson laddade. Nu blir det lugnare från 20 meters tillägg.

“Vi får försöka att komma iväg så bra som möjligt och se hur långt det räcker. Hon har vuxit i kroppen och borde kunna göra ett bra år som fyraåring.”

Smygläge för Ella

Ella Pace har inte startat sedan i november, men på söndag är det dags igen i Bollnäs. Tomas Pettersson kör och Jenni H Åsberg tränar.

“Hon behöver säkert loppet. Hon känns fin i träningen, men vi är nöjda med en bra prestation och en hygglig slant”, säger Jenni.

Från spår tio bakom bilen finns förutsättningar för ett lämpligt lopp i rygg.

Kimbee Crown gör ett nytt försök

Kimbee Crown har inte startat sedan i oktober då han blev diskad. Efter behandling och mycket, men lugn träning gör han comeback på Gävles lunchtrav imorgon.

“Han har visat att han duger ganska långt tidigare och han är fin i lugn träning. Men nu är det svårt att bedöma var han står. Han behöver säkert några lopp för att komma i toppform”, säger Tomas Pettersson.

Från spår fyra i volten kan det bli galopp. Han kommer att gå med googles.

Bra chans för True Devotion

True Devotion har en hygglig chans på Östersunds lunchtrav idag där hon möter Maracanazo. Imorgon startar hela sex hästar från stallet på Bollnäs. Ingen given vinnare, men en rad platschanser.

True Devotion gick bra i sin stalldebut som trea efter att ha fått gå ute i spåren.

“Jag var nöjd med henne och hoppas att vi är med i segerstriden idag”, säger Tomas Pettersson.

Mats E Djuse har fått förtroendet bakom Maracanazo som fick ett snällt lopp senast och hängde med, men inte mer.

“Jag hoppas han komma ner i ett bättre läge idag och vara med en bit fram.”

På Bollnäs inleder Sidney Crosby som startar i ett lopp med kuskar som inte kör så många lopp per år. Därför sitter Jenni H Åsberg upp i sulkyn. Sidney galopperade i comebacken på Bergsåker senast och fick ett snällt lopp med en snabb avslutning.

“Han borde ha fått upp tempot lite och har bra läge. Med lite klaff ska han vara med bland de tre första”, säger Tomas.

R.K. Rapida har inte startat sedan i början av december förra året och varit lite förkyld men har tränat bra ett tag och känns helt normal.

“Hon är inte i toppform, men det ser ut som en passande uppgift. Håller hon sig bara på benen och kommer iväg bra ska hon kunna vara en bit fram.”

Barry Wadd har haft hjärtproblem och hade varit borta från start sedan september förra året när han gjorde comeback med att bli trea för några veckor sedan. Han gick bra, men fick lite mjölksyra i slutet av loppet och borde ha fått upp tempot till den här starten. Läget är dock uselt och motståndet hårdare än senast så Tomas kan inte utlova vinst utan hoppas på en platschans.

Otur i spårlottningen har såväl Avantis Red Witch som Viggo Frontline haft när de möts från de sämsta spåren bakom bilen på kortdistans.

“Red Witch är fin i träningen och Jenni får försöka komma ner så får vi se hur långt det räcker. Viggo var blek senast, men vi har inte hittat något fel och han känns mycket rappare i träningen. Det är dock svårt att tro på seger från spår tolv”, säger Tomas.

Vinst kan det dock bli för K.S. Cascade i det avslutande punkt 21 loppet. Han gör debut för stallet och har inte startat sedan i oktober.

“Vi har kört 23 som snabbast så han är inte vässad, men han känns bättre och bättre i träningen. Även om han kan behöva lopp i kroppen och det blev ett tufft lopp för att vara punkt 21 blir jag inte förvånad om han är med därframme. Det är en jättefin häst som jag hoppas att vi ska få roligt med under våren.”

Full fart på nya året

Nytt år imorgon och Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg börjar med Sidney Crosby och True Devotion på Bergsåker. På fredag gör Barry Wadd comeback på Bollnäs där även Kimbee Dream har en hygglig chans och Maracanazo gör ett nytt försök.

Sidney Crosby har en habil treåringssäsong med sin senaste start i början av oktober. Nu väntar spår ett i volten i ett fyraåringslopp.

“Han har fått hämta andan ett tag och känns okey i träningen. Fortsätter han likadant som fyraåring kommer han att bli nyttig även om han kanske inte kommer att vinna så ofta. Från det här läget bör vi kunna vara en trea, fyra”, säger Tomas Pettersson.

True Devotion gör stalldebut från bakspår i ett kortlopp för ston. Hon har tränat i några månader efter behandling när hon kom till stallet.

“Hon var jättefin i ett 23-jobb för ett tag sedan och ska normalt sett duga ganska bra i ett sådant här lopp när man ser vad hon gjort tidigare. Jag kommer att köra snällt och spurta till slut.”

True Devotion kommer att gå med öppet huvudlag och vanlig vagn.

Barry Wadd har inte startat sedan i september. Han har haft problem med hjärtflimmer och fått göra en konvertering. Han har tränat på under hösten, men inte gått fortare än 23 inför comebacken. Nu väntar passande långdistans och inte allt för avskräckande motstånd.

“Han borde duga bra i den klass han befinner sig, men är svårbedömd efter att ha varit borta så pass länge. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn.”

Kimbee Dream har blandat strålande insatser med sämre och var sliten i senaste starten och fick vila efter behandling.

“Nu känns han fräsch och fin igen och vi har fått bra läge. Jag siktar mot ledningen och försöker köra där så länge som möjligt. Skor är kanske ett litet minus, men för två vintrar sedan gick han väldigt bra”, säger Tomas.

Om Kimbee Dream fick ett bra läge så fick Maracanazo sämsta möjliga. Han var dålig i sin senaste start och har fått vila och sedan tränat som vanligt.

“Jag hoppas kunna slinka ner och han känns uppåt i träningsjobben. Vi får se om det finns något att köra med till slut.”

Maracanazo kommer att gå i vanlig vagn. Vilket huvudlag det blir är inte bestämt i skrivande stund.

Viggo i julfinal

Viggo Frontline på plats i Gävles julfinal imorgon och Bellis Frontline i spets på Bollnäs på söndag. Så ser Tomas Petterssons drömscenario ut de närmaste dagarna.

Viggo spurtade bra till en andraplats i försöket till julpriset och står nu med 20 meters tillägg i finalen med Mats E Djuse i sulkyn.

Tomas är lite orolig för voltstarten, men från tredje spår finns ändå hyggliga möjligheter att komma iväg felfritt.

“Han är svår i volt, men går det bra och han sköter sig och har en bra dag borde han kunna vara bland de tre första.”

Bellis Frontline är en nyttig treåring som fått ihop nästan 100 000 på sju starter utan att vinna. Nu blir det ett sista försök i ännu ett treåringslopp där hon står perfekt inne. Bellis har fått spår ett bakom bilen och Tomas vill gärna köra i ledningen.

“Senast var hon seg som tvåa. Då gick hon med öppet huvudlag eftersom det var volstart. Nu blir det helstängt igen och jag hoppas hon öppnar hyggligt. Det vore roligt att prova i spets och se om hon växer där.”

Viggo i jullopp

Lunchtrav i morgon på och Viggo Frontline går ut i ett försök i Gävletravets Julpris. På fredag startar My Gifted My från kalasläge på Bollnäs.

Viggo har dock fått bakspår på kortdistans i lärlingsförsöket i Julpriset. Han var inte som bäst i den senaste starten då det ändade med galopp. Kortlopp är dock hans melodi och loppet är ganska ihåligt. Framgångsrika Mats E Djuse kör.

“Kusken är duktig och borde kunna ta sig fram på ett vettigt vis. Lyckas det är Viggo ett platsbud”, säger Tomas Pettersson.

På fredag kör Tomas My Gifted My som fått spår ett på kortdistans med ett antal ärrade kämpar på 20 meters tillägg. “Giffe” har inga riktigt bra resultat i de senaste starterna, men nu ser det bättre ut.

“Han håller sin normala form och har en mer passande uppgift nu. Han borde ha en hygglig chans, men han vinner sällan.”