Nyheter

Full hand på Bollnäs

Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg selar ut fem hästar på Bollnäs ikväll. Imorgon kväll åker två till Romme. Bäst chanser har nog The World Is Mine på Bollnäs och G.G. Ojjdo på Romme.

Alfred R.G. inleder på Bollnäs. Han är kapabel men också galopplysten. Från spår två i volten är det risk för startgalopp igen.

“Men håller han sig på benen är han en bit fram”, säger Jenni Åsberg.

Sara K.M.E. kommer att strykas för karledsinflammation. The World Is Mine har fått bakspår i samma lopp men är inte chanslös för det. Han har gått stabilt och bra i de senaste starterna.

“Löser det sig på vägen ska han vara bland tre första.”

Front Pace och Lolee Trizzofrock möts i loppet efter som är utskrivet för enbart Bollnästränade hästar. Kuskarna måste också ha licens på Bollnästravet. Jan-Olov Åberg kör Front Pace, medan Tomas sitter upp bakom Lolee Trizzofrock.

Båda har fått bra lägen i startvolten och är ganska startsnabba. Ett tänkbart scenario är Lolee Trizzofrock i ledningen med Front Pace i rygg.

Front Pace har gått bäst i de senaste starterna men fick för hårt tryck i ledningen senast på Solvalla och blev oplacerad.

“Han verkar dock inte ha tagit någon skada av det utan känns fin i träningen och formen borde vara intakt”, säger Jenni.

Lolee Trizzofrock känns också uppåt i träningen, men har ännu inte vunnit i Tomas och Jennis träning. Taktiken för att ändra på det är klar:

“Från springspår får Tomas sikta mot ledningen och sedan köra där.”

I kvalloppet ska tvååriga Dreamy Frontline göra sig klar för att kunna starta tidigt som treåring.

På Romme har G.G. Ojjdo för första gången begåvats med ett framspår bakom bilen. För så gott som alla andra hästar är det en fördel, men Ojjdo kan bli väldigt pigg och det finns en viss risk för galopp.

“Håller han sig bara på benen i starten så ser det ut som att han har en lämplig uppgift.”

Gossip´s Lord var riktigt bra i den senaste starten på Solvalla. Nu har bakspår bakom bilen och Tomas behöver hitta en bra position.

“Löser det sig så ska han kunna vara på plats”, tror Jenni H Åsberg.

Halvchanser i norr

Lunch på Bergsåker idag och middag på Östersund imorgon kväll. Fem hästar till start, men ingen är något givet segerbud trots fin form på stallet.

Kontur är först ut på Bergsåker. Han har borstat upp sig i de senaste starterna och har nu ett bra läge bakom bilen. Men Tomas Pettersson tror inte att långdistans passar särskilt bra.

“På den här distansen måste jag nog köra försiktigt och sikta på en bra placering.”

Lolee Rockza satt fast senast och är i bra form. Hon har spår fyra på 20 meters tillägg i ett stolopp och kommer att behöva ett bra lopp i rätt ryggar för att ta en framskjuten placering.

Avantis Mr Walker har ännu inte riktigt förstått vad tävling går ut på och har varit seg i loppen. Nu har han spår ett i volten över kortdistans.

“Han behöver få upp farten och vi tog en kort tävlingspaus där han tränat lite bättre än tidigare. Om han tar i lite mer i loppen också kanske han kan ta en plats från det här fina läget”, säger Tomas.

På Östersund har Sidney Crosby hamnat väldigt långt bak i ett kortlopp. Han har gått bättre och bättre och vann i senaste starten. Men nu ligger Tomas lågt.

“Vinst känns långsökt från det här läget, även om formen är bra.”

R.K. Rapida hoppade omotiverat senast, men har känts fin efteråt och även hon har bra form. Nu möter hon bara ston, men har har också fått ett dåligt utgångsläge på tillägg.

“Svårt läge och vi behåller skorna på för att få henne stabilare. Om det klaffar kan hon vara en bit fram.”

Bra chans för Barry

Barr Wadd och My Gifted My vann senast och har bra chans igen på fredag och lördag. Cab Frontline hoppade med segerchans i stalldebuten och gör ett nytt försök på lördag med kortare käk.

Barry Wadd står bra inne på Solvallas eftermiddagstävlingar under fredagen. Rätt distans och spåret långt ut på vingen gör inte så mycket.

“Han gick riktigt fort sista biten senast och startar med chans”, säger Tomas Pettersson.

På lördag kväll kör Gävle och Cab Frontline som gick riktigt bra i stalldebuten, förutom galoppen hundra kvar, har fått springspår i ett treåringslopp för hästar som inte vunnit.

“Han var inte tom när han galopperade, men käken var lite för lång så den blir kortare nu. Vi koncentrerar oss på att köra felfritt i första hand, lyckas det kan det gå bra.”

My Gifted My vann från tilläggs senast. Nu är det dock ett halv varv till och lite tuffare motstånd.

“Men får han ett skapligt lopp ska han kunna ta en plats”, säger Tomas.

Helt gäng till Östersund

Lunchtrav på Östersund under torsdagen och stallet lastar fem hästar där G.G. Ojjdo nog har bäst chans. Bellis Frontline, Sidney Crosby, Cab Frontline och Höstbo Ballerina siktas mot att ta placeringar.
På fredag väntar eftermiddagstrav på Solvalla för The World Is Mine och Gossip’s Lord som båda har knepiga utgångslägen.

Bellis Frontline är i fin form och satt fast senast på Solvalla. Från spår 11 bakom bilen kan det bli svårt att komma till.

“Läget är tråkigt, men hittar vi bara någorlunda rätt är hon inte helt borta och kan ta en framskjuten placering”, säger Tomas Pettersson.

Sidney Crosby spurtade bra till en andraplats på Bollnäs i senaste starten, låt vara mot ganska beskedligt motstånd. Nu har han innerspår i andra ledet bakom bilen.

“Han gör jämna lopp och kan vara på plats om det stämmer på vägen. Han är i rätt fin författning just nu.”

Cab Frontline gör debut för stallet. Det rör sig om en snygg, fin och ganska stor häst som galopperat i sina två första starter. Spår två i volten kan bli knepigt.

“Han är lite känslig i munnen så spåret är ingen riktig höjdare. Vi har varit in på banan och kört ett 22-jobb i jämn fart och då skötte han sig bra. Det ska bli intressant att se vad han kan göra, men jag tror att han kan gå en 18-tid utan problem om han håller sig i trav.”

Störst förhoppningar har Tomas på G.G. Ojjdo som gick jättebra senast som tvåa, slagen av en häst som var lite bättre.

“Det blir lite täta starter, men det klarar han. Han är en av tre som kan vinna det här loppet.”

Höstboballerina återföll i gamla synder i den senaste starten och galopperade i sista sväng, men kom sedan tillbaka till en tredjeplats. Nu har hon spår två i startvolten och tar hon sig iväg felfritt kan hon få ett fint lopp.

“Det ser ut att vara några hyggliga på 20 meters tillägg. Tar hon en placering är vi nöjda”, säger Tomas.

På fredag morgon går hästtransporten mot Solvalla där The World Is Mine startar i ett treåringslopp från spår sju bakom bilen. Senast gick det riktigt fort sista 500.

“Han har fått lite tempo i sig, men läget är ganska iskallt och han möter hyggliga hästar. Han är på gång, men vi får se hur långt det räcker.”

Läget är ännu sämre för Gossip’s Lord som satt fast senast på Romme.

“Han har inte kommit igång riktigt i år och spåret är iskallt. Det ser krångligt ut på förhand, men hästen är på rätt väg igen”, säger Tomas Pettersson.

Kalasläge för Nisse

Lunchtrav på Bollnäs imorgon där Nice Knight har en hygglig chans och Lolee Rockza kan bli trea, fyra. På tisdag kväll Gävletravet där Lolee Trizzofrock står illa till medan Barry Wadd kan vinna med rätt lopp.

Lolee Rockza satt fast senast på Bollnäs och blev femma och gick ganska bra. Hon har laddats för det här loppet och fått ett bra smygläge.

“Det kan bli svårt att vinna, men helt omöjligt är det inte. Jag är dock nöjd om vi är trea, fyra över mål”, säger Tomas Pettersson.

Nice Knight har blivit bättre och bättre tycker Tomas.

“Att han hoppade senast får jag ta på mig. Jag tog i honom i ett känsligt läge. Han är i bra ordning och vi har fått ett kalasläge som borde innebära en bra position. Sedan får vi se hur långt det räcker.”

På Gävle är Lolee Trizzofrock med i ett lärlingslopp och Emil Eriksson kör. Utgångsläget är sämsta möjliga och kortdistans gör inte saken bättre. Trizzofrock var trea senast och tränar kanon. Men från det här läget blir det svårt att ha med segerstriden att göra.

Barry Wadd är med i finalen i ungdomsserien på Gävle och vem som kommer att köra beror på hur det går i försöken. Han galopperade på mållinjen i den näst senaste starten och förlorade därmed segern efter en kanonspurt. Senast var han tvåa och formen börjar komma i zenit. Han behöver dock hjälp med bra ryggar längs vägen.

“Men får han ett lopp på rulle kommer han att gå mycket bra till slut. Det ser ut att vara några jämngoda mot, men Barry ska inte vara chanslös här”, säger Tomas Pettersson.

Full fart i Bollnäs

Lunchtrav i Bollnäs imorgon och stallet tar ut hela sex hästar. G.G. Ojjdo, Barry Wadd, The World Is Mine, Höstboballerina, Sidney Crosby och Lolee Rockza ska alla ut på hemmaplan.
På tisdag lunch på Rättvik med My Gifted My och Alfred R.G. På onsdag kväll åker Bellis Frontline till Solvalla.

G.G. Ojjdo var spänd i starten senast i finalen i dubbelcupen och tappade från start.

“Sedan satt vi tyvärr fast. Formen är fortfarande fin och motståndet är lättare nu. Han borde ha en bra chans om det löser sig på vägen”, säger Tomas Pettersson.

Barry Wadd gick som ett spjut bakifrån i senaste starten och var först över mållinjen. Tyvärr blev det galopp precis innan mål. Passande långdistans den här gången.

“Det gick lite väl fort senast. Vi har kollat upp honom utan att hitta något fel. Nu är det någon bra emot, men bland de tre första ska vi vara.”

The World Is Mine vann lätt senast på Solänget och bakspår i volten på kortdistans är inget som avskräcker Tomas Pettersson.

“Det känns som att han är på gång. Han har en bra chans imorgon också.”

Höstboballerina har gått felfritt i de senaste starterna och fått en liten andhämtningspaus.

“Hon har blivit stabilare och det ser ut att vara ett vettigt lopp på papperet. Hon är inte alldeles borta om hon har en bra dag.”

Sidney Crosby och Lolee Rockza tar ofta placeringar, men vinner inte ofta. Nu möts de i ett comebacklopp där Jenni H Åsberg kör Rockza medan Tomas tar hand om Sidney Crosby.

“Russel Costashorta har den bästa programraden men våra borde kunna vara bland de tre första beroende på hur det löser sig med positionerna”, säger Tomas.

I Rättvik har My Gifted My springspår på tillägg över passande kortdistans. Med bara en häst på start bör “Giffe” vara långt fram direkt.

“Han gillar det här upplägget och bör kunna ta en plats även om han inte klarar av att gå ute i spåren och göra så mycket själv.”

Alfred R.G. har inte startat på ett tag på grund av dåliga blodvärden. Inför comebacken har gått ett godkänt provlopp på Bollnäs och Tomas att han ska börja visa hur bra han är på allvar.

“Det känns som att han börjar släppa till i träningen. Det finns väldigt mycket kapacitet i honom. Jag hoppas att kan visa det på banan också, men jag ligger lågt till dess han gjort det.”

På onsdag kväll ska Bellis Frontline prova lyckan på Solvalla i ett stolopp där hon står perfekt inne och har fått ett bra läge.

“Hon är snabb ut bakom bilen och travar bättre och bättre. Vi åker ner eftersom det var en perfekt uppgift. Tar hon en skaplig slant har hon gjort det bra.”

Halvchanser på Romme, Valla och Gävle

Lunch på Romme idag för Gossip´s Lord och Sara K.M.E. Solvalla imorgon kväll för Nice Knight och Front Pace och Gävle på torsdag kväll för Avantis Red Witch och Lolee Trizzofrock. Ingen är en given segerkandidat, men flera kan ta fina placeringar.

Gossip´s Lord gick skapligt senast i ett ganska tufft breddlopp. Han borde vara lite bättre nu, men långdistans är inget plus.

“Jag smyger med och hoppas på en tredje, fjärdeplacering”, säger Tomas Pettersson.

Sara K.M.E. har börjat visa framfötterna och gick riktigt bra senast på Solvalla. Nu väntar ett treåringslopp för ston och spår tre i volten, vilket bör innebära felfri avgång.

“Hon har blivit stabilare och går bättre och bättre. Vi står bra inne och även om det ser ut att vara några bra emot så tror jag att vi ska vara med och göra upp om segern bara hon håller sig i trav.”

På Solvalla ska Nice Knight mäta sina krafter med sju andra treåringar. Han har fått spår fem i volten, men brukar vara stabil även om han hoppade från just femtespåret i den näst senaste starten. Senast gick han riktigt bra och sänkte rekordet rejält på en något tung bana.

“Spåret är ingen riktig hit, men det borde gå. Jag har lite svårt att sätta in honom i loppet. Men han är på rätt väg i alla fall. Den här gången provar vi barfota runt om.”

Front Pace vann senast enkelt efter en fin spurt. Nu har han spår ett i startvolten på Solvalla i ett långlopp.

“Det finns några tuffa motståndare på tillägg, men kan han få bestämma en stund i spets eller få en bra rygg fram till upploppet ska vi kunna vara en bit fram”, säger Tomas Pettersson.

På Gävle har Avantis Red Witch hamnat långt bak i finalen i Maharajahs stoserie. Hon har varit säkerheten själv på senare tid och kämpade på bra senast, trots en för henne opassande bana.

“Från det här läget får vi köra på chans. Med maxklaff och ett bra tempo kan hon spurta ner ett gäng över upploppet. Det blir barfota fram.”

Lolee Trizzofrock comeback efter ett kortare uppehåll som berodde på att han trampade sig inför den förra tänkta starten och blev struken. Det var ingen större fara och han har tränat i stort sett som vanligt. Nu väntar 40 meters tillägg över långdistans.

“Men jag är inte riktigt säker på formen. Är han som i de senaste starterna tuggar han ner rätt många. Vi siktar på barfota runt om.”

Platschanser på Bollnäs

Vide Viking och Bellis Frontline på Bollnäs ikväll. Båda kan vara trea, fyra med rätt resor.

Vide har gått bra sedan han kom i Tomas Petterssons och Jenni Åsbergs träning. Det har inneburit att han tjänat en del pengar och idag står han längst bak i ett spårtrappelopp. Senast blev det galopp. Inför den här starten har han tränat tuffare och provat urryckare.

“Han kommer att få tuffare motstånd framöver så vi har försökt vässa upp honom. En plats om han kommer någorlunda till känns realistiskt i det här loppet”, säger Tomas Pettersson.

Bellis har fått travet att flyta i de senaste starterna, men möter ganska bra hästar och har hamnat i bakre ledet bakom bilen. Hon har tränat som vanligt efter den senaste starten.

“Kan hon vara trea, fyra i det här gänget gör hon det bra.”

Full bil till Solänget

Barry Wadd har bra läge, Front Pace står sämre till, The World Is Mine står på tur för vinst och Kontur står bra till och är bättre än raden. Så ser det ut när Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg åker upp till Solängets lunchtrav idag.

Front Pace har tagit framskjutna placeringar i de senaste starterna och är jämnheten själv utan att han fått sätta dit pricken över i. Från spår elva över kortdistans med voltstart kan det bli svårt att vinna den här gången också.

“Men med lite flyt med positionerna så är han långt framme den här gången också”, säger Jenni Åsberg.

Barry Wadd har en bit kvar till den riktiga toppformen. Senast fick han hårt tryck i ledningen och stumnade till slut. Nu är motståndet lättare och spår tre i startvolten borde ge en bra position.

“Bra läge och lämpligt motstånd. Vi tror att han ska vara bland de tre första.”

The World Is Mine har skött sig bra i de senaste starterna och har nu springspår på till och bara två hästar i startvolten. Det borde kunna ge en bra resa.

“Vi hoppas att han ska börja prestera till sin fulla kapacitet. Gör han det så har en bra chans att vinna det här loppet.”

Kontur har haft en del otur på slutet och är bättre än vad det ser ut i programmet. Nu han fått ett bra läge.

“Spår tre i volten på kortdistans är utmärkt. Sköter han sig ska han kunna vara med bland de första över mållinjen”, säger Jenni.

Ojjdo bra chans i rikstoton

På lördag har G.G. Ojjdo en hygglig chans på Gävles stortävlingar. Men innan dess provar Sidney Crosby vingarna idag på Bergsåker och på fredag åker Lolee Rockza och Avantis Red Witch till Solvalla.

Sidney Crosby var stinglös senast och har fått träna hårdare efter den insatsen och känns bra. Nu startar han i ett ungdomslopp med Lucas H Wikström i sulkyn.

“Han mötte ganska tuffa hästar senast så att han blev oplacerad är inte så mycket att säga om. Nu hoppas jag att Lucas kommer ner i ett bra läge från spår fem bakom bilen. Kommer de bland de tre första är det jättebra”, säger Tomas Pettersson.

Lolee Rockzaa var duktig trea senast på Rättvik. Nu har hon hamnat längst ut på vingen i ett stolopp med spårtrappa. Dåligt spår i ett sådant här lopp innebär att hon möter hästar som inte är allt för vassa.

“Kan hon öppna hyggligt så vi kommer ner i en skaplig position ska vi kunna var bland de tre första över mål. Det blir barfota enbart fram den här gången.”

Avantis Red Witch har fått ännu sämre läge i ett likadant stolopp. Det visste Tomas och Jenni när de anmälde.

“Hon är bra i ordning och jag hoppas komma bra igenom från början och hon har börjat gå bra bakifrån. Går hon som senast på Gävle ska kunna vara med där framme.”

På lördag väntar veckans stora uppgift för G.G. Ojjdo och Tomas Pettersson. Ojjdo har spår fyra på start i Dubbelcupens final och Tomas har ganska stora förväntningar.

“Han är bra i form och satt fast senast på Bollnäs. Spår fyra i volten har vi klarat förut och jag hoppas vi klarar det igen. Då borde vi kunna vara med i segerstriden. Det gäller att hålla undan för Spikfaks som står 40 meter efter.”