Nyheter

Solvalla x 2

Fredag

Sara KME inte som bäst senast, tränar ok men svåra förutsättningar, barfota ro (1:a), 2/5

The World Is Mine fortsatt bra iordning , tuffa hästar på tillägg ändå lite intressant från spets, 2/5

My Boy fin senast och under utveckling , 3/5

Delicous News allt bättre och tar loppen bra, 3/5

Lördag

Barry Wadd positiv överaskning senast och bra läge här ändå väl tufft, 1/5

Herman Hazelaar ”glöm” lopp senast och är bra i ordning, klarar distansen men behövs stäm med loppet, 2/5

// Tomas

Hagmyren 18/9, Romme 18/9

Hagmyren

Alfred R.G.: Svår men kapabel nöjd senast trots galopp i slutsvängen, helstängt (troligen), 2/5

One More Time: Slog ihop senast trodde en del på honom då lite vanskligt spår men känns fin, lättare framskor, 4/5

Kontur: Lite ojämn bra näst senast bra förutsättningar, 3/5

Edsinette: Inlett lovande men haft en liten paus o kan behöva lite tempo, 3/5

Romme

Front Pace: Bra form och fint läge, 2/5

Juju Chan Racing: Utvecklas lite undan för undan och mött tuffa hästar , enklare nu? , 3/5

Ro 12/9, Ös 13/9, B14/9, G 15/9

Trav mån-tor, sön denna vecka och jag kör på med korta kommentarer om hästarna meddelar ev. utrustningsförändringar och avslutar med en högst egen bedömning av vinstchansen 1-5.

Romme 12/9

Aspen Broline står lite på tur men laddat om lite inför detta, 3/5

Dear Matrix jämn och duktig lite svårt att vinna , utan check nu, 3/5

Edflower bra i debuten strulat efter och behöver lite fart i benen, 2/5

Östersund 13/9

Delicious News bra i tufft gäng senast lite omogen ännu men potential, 4/5

Ajlexses Hans väl trög senast behövde troligen loppet och finns utveckling, open eye el. helstängt, 3/5

Bergsåker 14/9

Riff Express var lite uddlös senast och lite svårbedömd på den insatsen men allt ok hemma, can’t seeback, 2/5

Musett Af Djupmura underpresterade senast troligen pga resan laddat om och känns fin, norskt el halvstängt , 4/5

Gävle 15/9

Maverick Meerckat kapabel men lite svår vidgjord efter senast och ser fin ut, 3/5

Matadoren Eme laddat om lite och brukar vara bra då, Barfota fram, 2/5

// Tomas

Bollnäs 9/9 , Hagmyren 10/9

Dåligt med uppdateringar ett tag men lite ny energi tankad nu så vi provar igen men med lite kortare och kanske mer konkret info kring varje start. Skriver jag inget annat är det likvärdig balans och utrustning som tidigare. Avslutar med en helt egen bedömning av segerchansen mot form och loppet de startar i 1-5.

Bollnäs 9/9:

G.G Ojjdo tränar bättre än han tävlar efter upphåll , monté nu och lite tyngre balans, 2/5

Cab Frontline-positiv senast ,4/5

Front Pace-jämn o säker, barfota o helstängt nu, 2/5

Wittgenstein-fin i debuten , galopprisk, 3/5

Hagmyren 10/9:

Sara K.M.E. -duktig på slutet bortlottad här, 1/5

Alfred R.G.- Förbättrad senast tufft nu 2/5

One More Time-Bättre o bättre e upphåll, 3/5

Madame Af Djupmura- alltid bra, tufft lopp men intressant med framspår, 3/5

Barry Wadd- glöm senast, tränar ok, Barfota ro, 2/5

Thelma M.M -gedigen, smyger med, 2/5

The World I Mine-satt fast senast = nyttigt, helstängt, 2/5

Herman Hazelaar- siktat hit o känns bra, ev. halvstängt, 3/5

My Boy-finns fart strulat till det på slutet, lite lättre balans och kortare check nu, 3/5

Trevlig helg!

//Tomas

Gävle 12/8 & Åby 13/8

Veckan har innehållit lite färre starter från stallet så här långt men ändå varit lyckosam med två segrar på lika många försök. Nu väntar dock trav i dagarna två och vi har nyss kommit fram till Gävletravet som bjuder på soligt och fint väder.

Fleet Admiral är först ut och han var fin senast även om resultat inte var något att hurra över. Vi fortsätter köra snällt och bygga upp honom lite men kapacitet finns. Skor o öppet huvudlag.

Cab Frontline fick ett för tufft upplägg senast tror jag för allt verkar normalt efter. Han står bra inne i loppet men det vart tufft motstånd och dåligt spår men det kan passa bra den här gången och smyga lite och köra till slut. Skor runt om och norskt huvudlag.

Före tuppen kliver upp på lördagsmorgonen startar resan mot Åby och V75 finaler med tre hästar. The World Is Mine är bra igång och det känns som han håller på att utvecklas ett snäpp eller två. Spår tolv i en tuff final då får vi vara ödmjuka och hoppas på en slant. Barfota runtom och norskt huvudlag.

Madame Af Djupmyra kom inte riktigt in i matchen senast men avslutade ändå okej. Hon har haft form länge men allt känns fortsatt bra hemma. Vi kör lite på chans nu och så får vi se… Barfota runtom och norskt.

Musett Af Djupmyra var duktig tvåa senast utan att hinna gå sig helt tom. Ser fortsatt laddad ut i träning och har verkligen utvecklats i sommar. Vi laddar en bit från start så får vi se.. Barfota fram och halvstängt huvudlag.

Trevlig helg!

//Tomas

Rättvik 6/8

V75 avgörs på Rättvik på lördag och vi selar ut en handfull hästar under dagen. Väderprognosen ser inte så lovande ut med kraftig regn vilket gör att förändringar i vår planerade barfotakörning kan ske. I måndags efter ett rejält regnväder vart Rättviksovalen stum med ett grovt ytmaterial som sliter mycket hov men ändå ger rättvisa förhållanden.

Herman Hazelaar är först ut i lopp två. Han har varit riktigt bra på slutet och fortsätter att kännas fin hemma. Lite bökigt läge nu med spår fem men kommer vi i väg så tror jag han räcker långt igen. Barfota runtom och norskt.

Barry Wadd har verkligen hittat stilen igen på slutet och nu får han testa hetluften på V7 och vi får se hur han räcker till. Men även han har fått spår fem och det är lite småknöligt med stora hästar så vi får se hur vi kommer iväg. Barfota runt om nu och helstängt.

One For All har utvecklats och var riktigt fin vid seger senast om än i billigt sällskap. Vår chans här att det blir lite överpace och vi kan spara speeden till slut. Barfota runtom nu och norskt.

Thelma M.M skyggade till för en konkurrent senast och hoppade sedan körde jag snällt och hon gick i mål på lätta fötter. Tycker loppet är tuffare nu och läget chansartat. Barfota runtom och norskt.

Riff Express avslutar dagen i lopp tolv. Han sköter sig allt bättre och vi ska börja lätta lite på dövningen och så nu. Senast kom han aldrig in i matchen men hemma känns formen fortsatt fin. Skor och can’t seeback.

På måndag ska Emelie köra Annie Lennox i ett juniorlopp på Romme. De gjorde det bra senast som tvåa på Axevalla och förhoppningsvis kan en ny pallplacering vara inom räckhåll.

Trevlig helg

//Tomas

Solvalla, Gävle , Bergsåker

Med tre hästar i bagaget är vi på god väg mot huvudstaden och Solvalla. Exposed Sox är en lovande tidigt utvecklad tvååring som tilldrar sig lite extra intresse som Face Time Bourbons första startande avkomma i Sverige. Hon är liten och lätt och inte gjort många fel i uppträningen. Kvalet är det snabbaste hon gått och med det i kroppen borde hon vara redo en rätt bra prestation även om det alltid är vanskligt att sia om chanser så här i början. Öppet huvudlag och järnskor på fötterna.

My Boy är en trevlig treåring som snöpligt rullade över i galopp när han kopplade greppet på Rättvik senast. Lite småfixad efter det och vi hoppas han håller ordning på påkarna nu och visar att han kan. Från helstängt till open eye och fortsatt rejäla skor på hovarna.

Aspen Broline har utvecklats och avslutat jättebra på slutet. Han är fortsatt pigg i jobben och vi tror på en fin insats igen. Fortsatt barfota runtom och norskt huvudlag.

Gävle på torsdag Juju Chan Racing i E3 kval är naturligtvis ett riktigt elddop. Hon är dock under utveckling och kvick i fötterna men vi är nöjd med en slant och ett fint rekord. Barfota runtom och halvstängt huvudlag för första gången.

Bergsåker fredagkväll med Front Pace i monté som håller rätt bra form för dagen. Han står vettigt till i loppet och med rätta loppet kan han vara på plats. Skor på nu men fortsatt norskt.

G.G. Ojjdo börjar komma igång igen efter sin skadefrånvaro och på Gävle senast hade han rätt mycket krafter kvar. Lite tuffare motstånd nu men fint smygläge och med lite klaff kan han ta fina pengar. Skor på och öppet huvudlag som vanligt.

// Tomas

Starter tor-sön

Efter två travfria dagar väntar nu åter trav sex dagar i rad. En rad spännande hästar från stallet kommer ut och det på fina tävlingsdagar med bla V75 på Bollnäs så det känns lite extra inspirerande.

Så ta chansen och åk kika på travet på plats för det är nu det upplevs som bäst!

Ikväll torsdag inleder vi på Gävle med G G Ojjdo som nu har ett lopp i kroppen efter lång skadefrånvaro. I comebacken på Hoting vart det tyvärr galopp i sista kurvan med bra chans. Efter det har allt varit ok och han förs fram med lopp i kroppen men möter tuffare hästar nu och vi kör lite snällt tills han visar att han är tillbaka på allvar. Edflower blir dessvärre struken för sårskada.

På fredagkväll kör Romme midnattstrav och vi startar Matadoren Eme i ett lopp över 1140m vilket känns som spännande förutsättningar för den här hästen. Formen känns fortsatt fin och han höll gdk senast efter att ha blivit lite väl laddad i ledningen. Barfota runt om nu.

Alfred RG var positiv i Hoting där han blev trea efter lite struligt lopp. Så vi hoppas han är på rätt väg nu. Bra förutsättningar här men felfritt är prio ett.

På Bollnäs på lördag har vi laddat med fem hästar. Dear Matrix är först ut och hon har gjort riktigt bra lopp på slutet och står på tur snart. Fungerar bra i monté och stämmer det lite hoppas vi på det bästa. Ev. barfota runtom nu.

The World Is Mine har gjort bra lopp på slutet och är i fin författning. Intressant smygläge här och kanske kan ta en plats. Barfota runtom nu.

Madame Af Djupmyra visade fortsatt form senast och har tränat på normalt efter det och känns som hon ska. Tycker inte loppet ser värre ut än senast och tror hon är med i striden. Bara barfota fram nu tror jag inte påverkar negativt.

Musett Af Djupmyra felade lite snöpligt senast men känns laddad och fin i träning så formen är intakt. Åter bra läge och vi laddar för spets igen. Barfota fram här med och norskt nu kan vara förändringar värda att veta.

Maverick Meerkat har fart men är lite speciell och har varit svår bakom bilen på slutet. Litet fält och voltstart nu känns som bättre men vill att han sköter sig och slappnar av lite innan vi ställer allt för höga krav igen.

Söndag väntar Östersund och vi lastar tre hästar. Swosh har lite svårt att sköta sig men känns bra i träning och har fart när han koncetrerar sig fullt ut.

Delicous News i samma lopp skötte debuten på bra vis även om hon vinglade till lite i sista kurvan. Hon känns bara bättre i träning och är en häst vi har förhoppningar på.

Kontur har inte fått till det på ett tag men står bra till här och nu kör vi barfota runt om och vi tror han kan visa sig från sin bästa sida på söndag så får vi se hur långt det räcker.

Hoppas vi ses!

// Tomas

Axevalla lör+sön

Nu är vi på rull mot en helg på Skaraslätten. Veckan som gått har varit intensiv och tyvärr uteblev startkommentarer i torsdags och fredags men tävlat har vi gjort och det med blandat resultat kan man väl enkelt sammanfatta det.

Thelma M.M. är först ut idag lördag. Hon känns laddad och fin i träningen och håller fin form. Hon ska köras på chans, tävlar barfota runt om och med norskt huvudlag. Kan hon vara bland de fem främsta är vi nöjda.

Cab Frontline går ut över trevarv och det passar bra då han är stark som få. Han har tävlat på högnivå länge och det känns bara som det utvecklat honom. Den här gången blir det skor på hovarna och norskt huvudlag. Inbillar mig att han ska kunna vara med och hugga lite här.

Imorgon söndag startar Annie Lennox i Juniorchansens final med Emelie P i vagnen. Det är ju spelfritt men lika viktigt för oss. Hon trivdes inte på skiten i Rättvik senast så det loppet glömmer vi. Hemma verkar hon bara fin och från ett fint läge här ska hon ha en bra platschans. Skor på och norskt huvudlag.

Herman Hazelaar var riktigt fin på Valla senast och tränar fortsatt starkt. Vart ett bra lopp här men han är rejäl och gör inte bort sig själv heller. Norskt och barfota runt om som senast.

Trevlig helg!

//Tomas

Starter S 17/7 Rä 18/7

V75 seger för Madame Af Djupmyra förgyllde lördagen. I en tät slutstrid lyckades hon sätta dit näbben precis på linjen efter ett relativt tufft lopp, snacka om hedersmärr. Lika små marginaler men mot oss var det i körningen om ledningen med systern Musett som galopperade när jag var tvungen att korrigera ut henne lite för att inte störa invändigt ekipage, surt sa räven. På hemvägen fick vi se Riff Express och Front Pace svara för två rejäla insatser på Bollnästravet som trea respektive tvåa, förtjänstfullt körda av Per Linderoth.
Tack för alla glada tillrop efter V7 segern, tack alla i vårat stall som ställer upp och gör det möjligt och tack Madame!

Nu rullar vi mot Stockholm och lunchtrav på Solvalla där vi debuterar Delicous News som är en riktigt elegant märr som det ska bli spännande att komma igång med. Hon har varit lite omogen men verkligen börjat ta åt sig träning och mogna under våren. Hon kvalade på bra sätt och det är det klart snabbaste hon gått och efter det har allt känts bara fint. Det är svårt att sia om chanser i debuten och hon tävlar med järnskor och helstängt huvudlag.

One For All gjorde sitt klart bästa lopp för oss senast då han blev tvåa trots ett rätt tufft lopp. Han tar loppen bra och har bra förutsättningar här. Barfota runtom nu för första gången hos oss iallafall kan vara värt att notera.

Imorgon bär det av till Rättvik där Juju Chan Racing startar i ett treåringslopp för ston. Hon hängde med klart förbättrat senast och verkar ha tagit det loppet bra. Lite tätare starter nu och bra läge känns positivt och kanske kan vara bland de tre främsta.

Ajlexses Hans gjorde en fin debut du som trea med en liten orutinsgalopp efter vägen. Det här är en fin häst som kommer utvecklas med starter när han börjar förstår vad det går ut på. Lite svårt läge här men han är förnuftig och fin.

Sigel Little Doc gör jämna helt ok lopp i lite seg stil. Hemma är hon piggast och gladast i hela stallet tror jag så vore kul om det kunde trilla ner en polett på banan också. Ihåligt lopp nu men synd på värdelöst läge, tänker prova plocka bort checkremmen på henne.

//Tomas