Nytt debutförsök för Burnout

J.B. Burnout var dålig i halsen när han skulle debutera för några veckor sedan, men nu är ha  frisk och det är dags på Bollnäs lunchtrav i morgon. Truelove Frontline, Ajlexes Frisco och Usain Frontline har också hyggliga chanser till framskjutna placeringar.

Truelove, som är först ut, var tvåa senast efter ett lopp i ledning. Hon höll sig i trav och tog ett rejält steg framåt.

”Spår nio bakom bilen nu är bra. Håller hon sig bara i trav ska hon kunna smyga med och kanske ta en plats om det stämmer på vägen”, säger Tomas Pettersson.

J.B. Burnout är stor och har fått spår fem i volten i första starten. Det innebär en viss galopprisk.

”Jag hoppas att han uppträder så förnuftigt som han gjort i träningen och tar sig iväg felfritt. Han fick ta det lugnt någon vecka på grund av halsinfektionen, men tränade bra före och har känts fin nu. Kliver han bara iväg felfritt tror jag att han göra ett bra lopp.”

Ajlexes Frisco hamnade bakom en trött rygg i senaste starten. Efter den insatsen var han lite öm i framknäna och behandlades. Nu har han tränat på ett bra sätt och borde kunna vara med en bit fram i det här loppet om han kliver rätt från start. Frisco har också fått knepiga spår fem, men har uppträtt förnuftigt i de senaste starterna.

”Jag hoppas att han sköter sig den här gången också. Då borde det finnas vissa möjligheter. Motståndet ser inte allt för avskräckande ut på papperet.”

Usain Frontline är galopplysten och hoppade senast bort en fjärde-, femteplats.

”Han behöver starta på för att få upp tempot. Han är stor och slapp. Det är svår att tro att han ska vinna, men håller han sig i trav ska han kunna ta skapliga pengar”, säger Tomas Pettersson.

I den senaste starten hade Tomas en extrem otur med Höstbo Stig när en konkurrent galopperade ut rakt framför på sista bortre långsidan och det blev tvärstopp. Stig kämpade ändå till sig en andraplats. Tyson Rivner hoppade i bra läge på sista bortre långsidan på Gävle.