Nyttig Madame sköter sig

Dusty Madame hann inte riktigt fram till seger på Rättvik, men tog en fin andraplats. ”Hon är ruggigt startsnabb och håller bara ordning på sitt hetsiga humör kommer hon att bli riktigt nyttig framöver”, säger Tomas Pettersson.

Dusty Madame hann inte riktigt fram till seger på Rättvik, men tog en fin andraplats. ”Hon är ruggigt startsnabb och håller bara ordning på sitt hetsiga humör kommer hon att bli riktigt nyttig framöver”, säger Tomas Pettersson.

Annars började måndagen med lunchtrav på Bollnäs och Olivia Frontline som hamnade långt bak och spurtade sig till en femteplats. Men Tomas var inte nöjd:

”Hon visar inte den rätta gnistan. Hon känns jättebra, men sedan händer det ingenting när man ska vrida på.”

I loppet efter körde Tomas M.T. Galilahi, men det var VästerboMissSophie som gjorde den bästa insatsen för Jorma Kontio. Från sämsta startspåret kom hon emellan hyggligt och i i andra par innan hon fick gå utan rygg sista 600 och gnetade på till ett fjärdepris.

”Hon gick riktigt bra, ett fall framåt.”

M.T. Galilahi som fick gå i rygg på ledaren kändes fin 500 kvar, men när det blev körning hände ingenting och hon dalade till en sjätteplats.

”Det var en besvikelse. Det kändes som att det skulle gå mycket bättre.”

Torinos Cassano debuterade med att bli fast invändigt och fick backas loss.

”När vi började köra hade täten redan gått i mål. Det blev väldigt struligt. Han gjorde det bra som inte galopperade. Han känns fräsch, men behöver lopp i sin stora kropp och sjunde platsen är inte mycket att säga om som det utvecklades.”

Oline Frontline hoppade direkt i starten.

”Det var mitt fel. Jag körde upp i vingen med henne.”

På Bollnäs gick också Dream Class ett godkänt kvallopp. Han kändes fin och kan börja leta lopp igen. Premiehästarna Querida och Quality Frontline skötte sig bra på den blöta banan.

På Rättvik spetsade Dusty Madame som väntat och släppte till favoriten Little Miss Sweden. In på upploppet kom Tomas ut, men han inte riktigt i fatt Onika L.B. som vann från dödens.

”Hon är lite stynglig innan, men när det väl blir allvar skärper hon sig. Hon verkar vara hållbar och känns fräsch trots täta starter. Fortsätter det så här blir hon nyttig framöver. Hon är extremt startsnabb.”

Nica Frontline hade otur med positionerna och blev utan pengar när Tomas trots idogt kryssande inte hittade någon lucka på upploppet. Det fanns mycket krafter kvar över mål.

”Hon kändes riktigt fin och har gjort två bra lopp i rad nu.”