Ojjdo favorit på V75

G.G. Ojjdo blir sannolikt favorit på Danneros trav idag som ingår i ATG:s springrace. Där gör också Gossip´s Lord comeback. På måndag är det dags för Hagmyren och Ajlexes Leif (montédebut), Bellis Frontline och R.K. Rapida. På tisdag väntar lunchtrav på Rättvik Avantis Red Witch, Sidney Crosby och K.S. Cascade.

G.G. Ojjdo har vunnit fem lopp av sex hittills i år och det är han värst i Sverige på. Nu väntar springspår på tillägg över medeldistans och Tomas Pettersson borde kunna hitta ett bra läge i början.

”Han är duktig hela tiden och är stark och kan tuffa på. Det känns att han får bättre och bättre självförtroende. Motståndet blir ju tuffare och tuffare, men vi får prova och se hur långt det räcker. Jag tycker att han är en av tre, fyra som räknas med segerchans”, säger Tomas.

Gossip´s Lord kommer inte att bli betrodd när han gör comeback i loppet efter. Han fick en spark inför den planerade debuten för tre veckor sedan. Det var inget allvarligt, med Tomas och Jenni H Åsberg tog det säkra före det osäkra och avvaktade lite. Han vann på V75 i oktober förra året, men tappade sedan formen och har fått vinterträna.

”Han har gått två snabbjobb i 20-tempo och känns bra. Vi får se hur det långt det räcker nu. Han känns bra och vi tror att han kommer att göra en bra säsong.”

Såväl G.G. Ojjdo och Gossip´s Lord kommer att gå med skor och vanliga vagnar och normal utrustning.

Ajlexes Leif är en kraftig herre som får prova monté för första gången på Hagmyren på annandag påsk. Tomas tror att det kommer att gå bra med Jenni i sadeln. Trots springspår på tillägg med startraketen Leif är planen är att hon ska rida i ryggar och att Leif ska spurta bakifrån över upploppet.

”Leif är en så pass okomplicerad häst som alltid travar. Han är stor och rejäl och har kraftiga ben. Han får gå barfota igen och formen verkar på väg upp. Jag hoppas han kan vara med i segerstriden.”

Bellis Frontline har inte startat i år och har gått 20 i snabbjobb på ett bra sätt. Hon gjorde en godkänd treåringssäsong utan att vinna och Tomas tror att hon kan utvecklas. Hon blev behandlad efter starten i december och har tränat på under vintern.

”Jag hoppas att hon orkar med sin kropp bättre i år och tycker att hon kan vara med bland de tre, fyra första i det här loppet.”

R.K. Rapida har inte startat på ett tag och varit ur form. Den senaste tiden har hon tränat bättre. Nu väntar ett comebacklopp som ett test på vad hon kan göra framöver.

”Fungerar hon borde hon vara en bit fram här, men det var ett tag sedan hon visade några bättre takter så vi får ligga lågt. Det blir barfota runt om.”

På tisdag har Avantis Red Witch ett bra läge igen bakom bilen när Rättvik kör lunchtrav. Senast blev det vinst. Nu är det dock ett halvvarv längre och Tomas tror inte att han ska köra i ledningen.

”Sköter hon sig kan vi ta spets och sedan släppa till någon bra. Då ska vi kunna vara bland de tre, fyra första. Det blir barfota runt om igen.”

Sidney Crosby var lite seg som femma senast och är förhoppningsvis bättre nu med det loppet i kroppen. Den är gången blir det första starten utan framskor, vilket ska vara en fördel eftersom han slår sig lite på framknäna.

”Han behöver dock förbättra sig rejält för att vi ska vara med och slåss om segern. Jag är nöjd om vi kan tjäna skapliga pengar.”

K.S. Cascade har det strulat för sedan han kom i träning. Han har haft halsproblem och inte kunnat träna ordentligt.

”Det känns som en bra häst och kommer han bara igång och kan starta på borde formen komma. I det här loppet hoppas jag att han kan vara med på pallen. Det blir barfota runt om”, säger Tomas Pettersson.