Ojjdo mot norr

Först lunchtrav på Rättvik sedan kvällstävlingar på Dannero. Det blir en hektisk tisdag för stallet och Tomas Pettersson. På Rättvik startar Lolee Rockzaa och Avantis Red Witch. Till Dannero åker G.G. Ojjdo och Kimbee Crown. På onsdag startar Lolee Trizz of Rock på Romme och på fredag är Barry Wadd med i ett lärlingslopp på Solvalla.

Lolee Rockza har inlett med en tredjeplats och två fjärde i Jenni H Åsbergs och Tomas träning. Nu har hon vanskliga spår fyra i volten och möter ganska bra hästar 20 meter bakom. Men Tomas, som kör, tror ändå på en hygglig placering.

“Hon blir bättre och bättre för varje start och har bra form. Det blir barfota runt om igen.”

Avantis Red Witch är startsnabb och från spår två bakom bilen i ett kortlopp för ston kommer hon att siktas mot ledningen. Viss galopprisk föreligger dock och Tomas ligger lite lågt.

“Det är flera snabba hästar i främre ledet. Jag hoppas att hon sköter sig och kan få ett fint lopp. Hon verkar må bra att döma av hur hon tränar. Vi kör barfota runt om igen.”

Efter den starten hoppar Tomas in i bilen och styr från Rättvik mot Kramfors och Dannero. Eftersom G.G. Ojjdoo och Kimbee Crown startar sent under tävlingsdagen har han hyfsat med tid på sig.

Ojjdo är ute i ett försök i dubbelcupen igen. Senast blev han utnosad på mållinjen och sänkte rekordet rejält trots en kort galopp från start. Han har klättrat snabbt genom klasserna och bör ha en bra vinstchans igen från sitt bakspår i startvolten. Han trivs med hårt jämnt tempo och Tomas kommer gissningsvis att styra på ganska tidigt.

“Han mötte riktigt bra hästar senast och avslutade snabbt i säker stil utan att vara helt bottnad. Han har blivit lite mer avspänd. Långdistans passar utmärkt och förutsättningarna är överhuvudtaget goda. Det bör räcka en bra bit fram.”

Kimbee Crown gick hyggligt på Romme i den senaste starten. Han är knepig i aktionen, men känns fin i träningen. Han går bäst i ledningen eller i den främre träffen, vilket spår fyra bakom ger goda förutsättningar för.

“Om han håller sig i trav. Han är ju ganska osäker. Han får gå med skor igen”, säger Tomas Pettersson.

På onsdag kör Romme breddtrav och Jenni kör Lollee Trizz of Rock som var trea senast i ett långlopp. Nu har han bakspår, men tål nog att göra en del jobb själv.

“Det känns som att han tagit de första loppen i vår träning bra. Han borde bli bättre och bättre för varje start. Det blir barfota runt om.”

Barry Wadd har gjort två kanonlopp efter en tids tävlingsfrånvaro. På Solvalla på fredag har han fått dåligt läge i ett försök i Guldklockan för lärlingar. Långdistans är dock en fördel och Niclas Hammarström får försöka hitta bra ryggar ute i spåren.

“Vi har inte givit upp i förväg på något sätt. Stämmer det på vägen kan det räcka långt fram. Han får gå barfota runt om igen.”