Older Than Bran reser norrut

Först My Gifted My på Rommes lunchtrav idag. Sedan gör Older Than Bran sin andra start ikväll på Bergsåker. På måndag breddlopp för Front Pace på Bollnäs.

My Gifted My tar Jenni H Åsberg hand om själv på Romme. Han har springspår på tillägg, vilket liknar upplägget senast. Då resulterade en bra spurt i en femteplats på nytt rekord på kortdistans med voltstart.

”Han borde kunna vara bland de tre första om Jenni kommer någorlunda hyggligt till. Han tål ju inte att göra så mycket själv under loppet”, säger Tomas Pettersson.

Older Than Bran gick 17,8 i första starten. En hygglig debuttid för en tvååring. Nu har hon spår ett i volten och Tomas är inte riktigt säker på hur snabbt hon kan kliva iväg.

”Hon är fin och utvecklas på ett bra sätt, men det är alltid svårt att bedöma motståndet i de här loppen.”

Front Pace fick punka alldeles i början av ett långlopp senast och utgick varvet kvar. Nu har han spår sex bakom bilen över medeldistans och borde kunna hävda sig väl.

”Det är en ganska fin häst i grund och botten, men han måste visa det i lopp också. Nu sätter vi på helstängt huvudlag och i det här sällskapet borde han ha vissa möjligheter att ta en framskjuten placering.”