One More Time igen?

One More Time gjorde comeback i sin första start som valack senast och vann lättare än vad det såg ut. Tomas Pettersson tror att det kan bli vinst igen på Gävle ikväll trots 20 meters tillägg.

”Jag körde lite sent senast och vi hade kunnat vinna med större marginal. Det var väl inte ett så märkvärdigt lopp, men det ser inte så farligt ut i kväll heller. Han är en av tre, fyra som kan vinna.”

Imorgon kör Bollnäs lunchtrav och Cab Frontline, som blev störd till galopp i monté senast, har även han en hygglig segerchans, trots spår långt ut på vingen.

”Han känns riktigt fin och håller han sig bara i trav bör han göra ett bra lopp och vara bland de tre första.”

Martinn däremot är knappast något för spelarna enligt Tomas.

”Han var lite sämre i travet senast. Men jag tror det blir bättre nu med lite ändrad balans. Han känns uppåt, men har ännu inte fått upp tillräcklig fart för att kunna vinna.”

Men för Aspen Broline kan det vara dags för första vinsten när han startar i ett comebacklopp mot inte alltför märkvärdigt motstånd igen. Förra gången blev det galopp, något som Tomas tar på sig.

”Han är spänd och jag skulle ha tagit det försiktigt i första kurvan. Nu ser det lämpligt ut och han tränar jättefint. Bara han sköter sig ska han ha en bra chans.”

På fredag åker Jenni H Åsberg till Östersund med My Gifted My och Dear Matrix medan Tomas åker till Romme och kör ett antal lopp åt andra tränare.

My Gifted My var duktig trea senast på Östersund och har läge för ett bra lopp nu. Dock är det ett halvt varv längre den här gången vilket inte gynnar honom.

”Han kanske kan hänga med till en bra placering.”

Dear Matrix debuterade på ett hyggligt sätt för stallet i den senaste starten. Hon spurtade bra och står bra inne i ett stolopp nu.

”Med lite draghjälp på vägen ska hon kunna vara med i segerstriden.”

På söndag startar Thelma M.M. i stofinalen i Norrlands elitserie med hela 150 000 kronor i förstapris. Senast blev det ett lite ryckigt lopp där Thelma avslutade bra och Tomas tror att hon inte är helt chanslös på söndag.

”Hon känns fin, men det är klart att det är tuffa hästar 20 meter bakom. Men med rätt lopp ska vi inte vara alldeles borta även det känns mer logiskt att tro på en tredje, fjärdeplats.”