Östersund och Rättvik på samma dag

Efter en hyfsad helg fortsätter tävlandet idag med att Cab och Dreamy Frontline åker till Östersunds lunchtrav. Senare ikväll startar Nice Knight och Bellis Frontline i Rättvik. Alla har halvchans. Imorgon kan Alfred R.G. vinna på Hagmyren om han håller sig i trav.

Cab Frontline var med om en riktig urblåsning på Umåkers STL-omgång i maj. Efter det har han galopperat i de senaste starterna, senast från start.

”Han gick bra efter galoppen och nu är det startbil vilket gör det lättare att få honom att gå felfritt. Det är vad det handlar om i första hand”, säger Tomas Pettersson.

Dreamy Frontline tog ett kliv framåt när hon blev fyra på Solänget efter att ha suttit fast i rygg på ledaren.

”Hon är på rätt väg, vi får se hur långt det kan räcka idag.”

På Råttvik startar Nice Knight i ett försök i Dalamästaren. Han hade tur i kusklottningen och fick Oskar J Andersson i sulkyn från spår sex bakom bilen.

”Senast hamnade han på mellanhand. Han känns fin i jobben och borde vara på gång. Nu är läget hyggligt och vi fick en bra kusk. Hittar de bara ett bra läge ska han ha en hygglig chans. Det barfota runt om för första gången.”

Bellis Frontline har varit bra i de senaste starterna utan att vinna.

”Idag ser det ganska lämpligt ut och även om hon inte vinner på beställning tror jag lite på henne den här gången”, säger Tomas Pettersson som hunnit till Rättvik från Östersund och kör Bellis.

Alfred R.G. gick felfritt i fyra omstarter senast. Men i den femte, när fältet kom iväg blev det galopp. Sedan kom han tillbaka till en andraplats. På Hagmyren imorgon väntar spår fem bakom bilen och håller han sig bara i trav ska han kunna vara med och göra upp om segern igen.

”Det är visserligen lite tuffare motstånd nu. Men han är på rätt väg. Han kan dock inte kosta på sig en galopp den här gången om vi ska vara med en bit fram.”