Oväntat tufft för Xray

Färden går till Östersund där Xray fick oväntat hårt motstånd, Sergio Frontline får helstängt och Stiernhööks Spirit tar sig förhoppningsvis iväg från volten. Platschanser om allt stämmer är den sammantagna bedömningen.

Färden går till Östersund där Xray fick oväntat hårt motstånd, Sergio Frontline får helstängt och Stiernhööks Spirit tar sig förhoppningsvis iväg från volten. Platschanser om allt stämmer är den sammantagna  bedömningen.

Sergio tränar bra och känns bra i träningen, men tar inte i riktigt i loppen. Därför får han nu ett helstängt huvudlag för att bli mer fokuserad. Springspår från tillägg borde kunna ge ett bra läge.

”Det är inget fel på honom och vi provar igen så får vi se om formen kommer”, säger Tomas Pettersson.

Stiernhööks Spirit var oregerlig i volten senast från springspår och blev struken. Nu är förutsättningarna likadana, men efter några provlopp hoppas Tomas att det ska gå bra.

”Han har fått träna på snäva spår och det har gått bra, så jag tror att det ska fungera. Han tränar bra, sådana här lopp är svårbedömda men får han till det bör det bli en skaplig peng.”

Xray vann senast efter att ha fått det ganska serverat. Nu blev det oväntat tufft emot i ett stolopp.

”Hon gick bra senast och är bra i ordning, men här ser det ut som om vi får smyga med och se vad vi kan få”, säger Tomas.