Patricia duktig tvåa

Höstbouffe tog sig till final i kallblodsderbyt, men var dålig. Patricia Frontline överraskade däremot med en andraplats och Banker Brodde gick med krafter i mål som femma. Det blev fredagskvällens facit.

Höstbouffe tog sig till final i kallblodsderbyt, men var dålig. Patricia Frontline (bilden) överraskade däremot med en andraplats och Banker Brodde gick med krafter i mål som femma. Det blev fredagskvällens facit.

Tomas Pettersson åkte till Östersund för att köra Höstbouffe i kvalet till kallblodsderbyt. Allt såg bra ut. Uffe, som var usel i aktionen i den senaste starten, travade som en klocka igen och kändes kanon 1000 kvar. Men 200 meter senare var det tomt.

”Det måste vara något som inte stod rätt till. Vi tog oss med ett nödrop till finalen nästa söndag. Men vi får fundera på om det är någon idé att starta.”

Patricia Frontline blev däremot ytterst knappt slagen sedan Tomas tagit sig ut och tagit över när Denver Zon och Bo Eklöf kom farande längst ut och lyckades komma först över linjen.

”Det var väldigt struligt och jag tyckte att jag hade plats men det blev böter och tre dagars körförbud. Surt att domarna måste utse en syndabock.”

Banker Brodde styrdes på Romme i Tomas frånvaro av Kajsa Frick som gav hon ett snällt lopp från bakspår. I sista sväng gick han på och avancerade över upploppet till en femteplats. Travet fungerade bra och Banker gick med full fart in i mål.