Patrik till Karlstad

Efter en helg med ömsom vin, ömsom vatten kommer måndagen och Jenni H Åsberg åker med Ekets Patrik till Färjestad för att rida monté. På tisdag kör Hagmyren lunchtrav och Tomas Pettersson selar ut Vickie och Ukulele Frontline.

Patrik har gått två sulkylopp på raken och senast gjorde han ett riktigt bra lopp även om han satt fast. Nu är det ett litet fält och 20 meters tillägg borde inte vara några problem. Jenni tror att det kan bli en hygglig placering:

”Han är ju tolv år och krigar inte ihjäl sig. Men med bra ryggar borde vi kunna vara en bland de tre, fyra första.”

Tomas har också lite förhoppningar på Vickie Frontline efter ett finns provlopp för 14 dagar sedan. I starten innan var hon dålig i halsen, men nu verkar det alltså bra igen.

”Hon känns fin och det verkar vara ett ganska lämpligt lopp hons ska ut i nu.”

Ukulele Frontline har staplat jämna insatser på varandra i de senaste starterna, men varit en bit från vinst. Nu har han dåligt läge.

”Vi får se hur långt det räcker den här gången. Det beror på hur det löser sig under vägen.”

Helgen bjöd på en fin seger när Leia Skywalker fick luckan och kunde avgöra i ett stolopp på Gävles. Adore Sutola var duktig tvåa i monté för Jenni. Twigs Dominator var klart godkänd som trea på Romme på fredag kvällen där dock Lovely Star och Happy Fighter gjorde bleka insatser som sexa och sjua när de tappade till slut. Ajlexes Frisco stördes av en galopperande konkurrent i starten på Gävle och hoppade själv och kom sedan aldrig i kontakt med fältet.