Peak länsade till andraplats

”Det är lätt att köra lopp när man tittar på reprisen. Jag kanske skulle ha packat fältet istället för att köra undan. Men då tyckte jag att jag skulle ha bjudit in de som kom bakifrån istället om jag gjort så.”

”Det är lätt att köra lopp när man tittar på reprisen. Jag kanske skulle ha packat fältet istället för att köra undan. Men då tyckte jag att jag skulle ha bjudit in de som kom bakifrån istället om jag gjort så.”

Tomas Pettersson var efterklok när Peak Frontline blev tvåa på Rättvik efter att han kört undan så att högoddsaren Lade Triumph kom ut och kunde slå av Peak över upploppet.

Peak kunde inte hålla ledningen, men hade tur när två av konkurrenterna i den främre träffen hoppade i första sväng och Tomas kunde styra till spets efter 500 meter. Sedan dämpades tempot rejält och i sista sväng försökte Tomas göra ett Kolginiryck, men det höll alltså inte till vinst.

”Jag tycker ändå att hon gick klart godkänt. Hon har stabiliserats och höll sig på benen när det blev lite rörigt i första sväng. Sedan är hon ingen jättestjärna och att hon var favorit i under tre gånger kändes lite märkligt.”