Pengajakt i helgen

Debut för Ella Pace ikväll på Gävle. Men förväntningarna är inte särskilt stora på starterna i helgen. ”Det är väl inte direkt eliten som är ute fredag och söndag. Vi är nöjda om hästarna sköter sig och tar pengar”, säger Jenni H Åsberg.

Royal Töll följer med Ella Pace till Gävle och på Hagmyren startar Selma Töll, My Gifted My och Vici Frontline på söndag. Fyra i Jennis träning och en i Tomas Petterssons. De har delat upp styrningarna. Tomas kör på Gävle och Jenni på Hagmyren.

Royal Töll har varit otursförföljd så här långt. Han var sådär i comebacken senast efter en ny frånvaro på grund av infektion.

”Han känns okey efter loppet och vi provar och ser om han är bättre när han får starta någorlunda tätt”, säger Jenni.

Ella Pace gick 19 i förra veckan inför sin debut. Jenni är dock orolig för hur det ska gå i starten.

”Det är mycket passgång i henne så spår fyra var väl sämsta tänkbara. Det verkar dessutom regna mycket och en dålig bana gör inte saken bättre. Hon har känts fin, men det finns en del orosmoment.”

Vici Frontline vann i sin andra start, låt vara mot enkelt motstånd på Oviken. Nu har han fått spår fem och han är inte helt enkel att vända upp från det läget. Jenni tycker att det ser ut som en lämplig uppgift om hon lyckas lotsa iväg honom felfritt. Tomas är nöjd om Vici tar pengar.

Selma Töll var bra i slutet av förra året och har inte startat sedan dess. Hon fick en vintervila, men sedan har det strulat i träningen, men nu känns hon bra och kan göra årsdebut. Hon har gått 21-22 inför comebacken och behöver några lopp för att nå toppformen.

”Vi har fått perfekt smygläge och vi är nöjda om hon fungerar och tjänar lite pengar.”

My Gifted My har gått skapligt i de senaste starterna och har nu fått läge för spets där Jenni hoppas kunna släppa till någon av favoriterna och sedan hänga med till en tredje-, fjärdeplats.

Som sagt inga förhoppningar om segrar den här helgen.