Pengar är bra på Romme

 

Höstbo Stig i final i dubbelcupen på V75 och Make It Best i lördagsloppet. 150 000 till Stig om han skulle vinna och 100 000 till Make It Best om det skulle gå lika bra. Men Tomas Pettersson skruvar ner förväntningarna. ”Blir de fyra, femma är jag jättenöjd.”

Både Make It Best och Stig har hygglig form, men möter nu tuffare motstånd än tidigare. De har dessutom haft lite otur i spårlottningen och fått ”byngliga lägen” enligt Tomas.

Make It Best har i och för sig springspår på tillägg, men det är många framför från början. Jenni H Åsberg kör eftersom Tomas är avstängd.

”Vi får se hur långt det räcker. Jag tror inte att han gör bort sig, men det blir svårt att vinna”, säger Tomas.

Höstbo Stig har fått knepiga spår fyra på start i avdelning fem i V75. Han tränade på att gå med skor senast och höll sig i trav i ett vilsamt lopp där han avslutade bra till en andraplats. Rutinerade Torbjörn Jansson kör och Tomas hoppas att han gör ett hyggligt lopp, men har alltså svårt att tro att det ska räcka till vinnarcirkeln.

I torsdags fick Adore Sutola och Shaded pengar på Gävle, medan Höstbouffe blev utan efter en invändig resa hela vägen. Insatserna betecknas som ”sisådär”. Under fredagkvällen höll sig Tahita Frontline i trav och hängde med till en sjätteplats på Bergsåker när många av konkurrenterna tog till galopp. IngaLill Laday blev sjua, medan She´s Racy blev oplacerad i samma lopp.