Pengar på Valla – Debut för Etoile

Utflykten till Solvalla gav två sjätteplatser och nu fortsätter det med Banker Brodde på Bollnäs och debut för Ajlexes Etoile på Romme.

Utflykten till Solvalla gav två sjätteplatser och nu fortsätter det med Banker Brodde på Bollnäs och debut för Ajlexes Etoile på Romme.

Onenightinheaven var brunstig och det var möjligen därför hon inte tog i fullt ut.

”Men det gick fort till slut och det var svårt att ta in något. Hon fick nog maxutdelning”, säger Tomas Pettersson.

Det fick inte Pasco Frontline som satt hermetiskt instängd i tredje par invändigt, när det öppnades upp lite på upploppet försökte Tomas komma ut  fram och tillbaka.

”Han var jättefin. Han hade varit långt fram om det hade löst sig lite, men det var inte mycket att göra.”

På Bollnäs går Reanna, Royce och Redken Frontline premielopp vilket inte ska vara några problem. Quality Frontline har fått feber och kommer inte att starta.

Stall Stora Hällas Banker Brodde står återigen med 20 meters tillägg. Den här gången i ett fyraåringslopp. Senast fick han gå en repa för att komma upp i dödens och var sedan inte sig riktigt lik, men blev ändå trea trots att han var seg. Nu är han tippa tvåa i programmet, men Tomas ligger lägre:

”Jag var inte nöjd med honom senast, men han har varit fin i träningen efteråt och vi provar igen. Det är dock alltid svårt med tillägg och det finns några hyggliga motståndare. Är vi bland de tre första får vi vara nöjda, trea, fyra känns som en realistisk placering.”

På fredag är det dags för Stall Stora Hällas Ajlexes Etoile att debutera i ett treåringslopp på Romme. Tyson, som han kallas, kvalade på ett bra sätt för en månad sedan. Sedan har det varit lite småbekymmer med ömma fötter och lite hosta, men på det hela taget har han tränat på. Dock utan att ha gått ytterligare snabbjobb.

”Han är ganska väl förberedd. Det kan möjligen saknas lite tempo. I de här loppen vet man aldrig vad man möter för hästar. På papperet ser det dock ut som rätt så bra motstånd.”