Pengar till alla på Valla

Tvåa, trea, fyra och sexa. Det blev en bra dag på jobbet för Stall Pettersson på Solvalla. Det vara bara pricken över i som saknades.

Loveletter

En bra söndag på Solvalla. Pam Frontline tvåa, Paris Frontline trea, Loveletter (bilden) fyra och Zoe Hornline sexa.

”Synd bara att det inte gick att sätta dit en seger. Men hästarna gick bra”, säger Tomas Pettersson.

Paris Frontline höll sig i trav och kunde därmed bärga en tredjeplats när hälften av konkurrenterna galopperade bort sig.

”Hon hängde med, men har fortfarande lite svårt med tempoväxlingar. Hon känns lite begränsad, men det här var ett klart fall framåt. Vi får hoppas att det lossnar när hon får starta på.”

Loveletter var snabb ut och tog ledningen och släppte till Hickorina Ö. Hon tappade lite när det gick riktigt fort sista 700, men kom tillbaka över upploppet och skulle ha blivit trea om Hickorina Ö hållit farten lite bättre.

”Nu känns hon som när hon var bra förra året. Det gick 13 sista varvet och det gick inte att köra riktigt för fullt när hon fuskade med travet genom sista sväng.”

Pam Frontline fick gå i rygg i andraspår. In på upploppet utmanade hon vinnande Unite D’Habern rejält och var så när först över linjen.

”Det var en jättefin årsdebut. Hon blir rimligen bättre med lopp i kroppen. Hon fungerade bra bakom bilen och kommer att lära sig att öppna snabbt. Det kan bli ett riktigt roligt år med henne.”

Pam Frontline gick 14,6 andra sista 1000.

Zoe Hornline kom iväg felfritt från start, men hamnade på vingel i tredjespår och Tomas valde att backa sig sist.

”Så här efteråt ångrar jag mig. Jag borde ha styrt på framåt istället.”

Nu fick Zoe Hornline gå på i ryggar sista 800 istället. Men en galopperande konkurrent gjorde att hon kom av sig lite innan hon fick upp farten igen. På upploppet gick det på nålar, galoppen såg ut att vara nära, men Tomas lyckades hålla henne i trav till en sjätteplats.

”Hon känns jättestark, men kan inte springa fortare än så här om hon ska hålla sig i trav. Det gick 15,5 sista varvet och det är nog maxtempo för henne just nu.”