Pengar till alla

Fredagen blev godkänd utan den rätta pricken över i. Alla fem till start tog pengar, men ingen vann. Närmast var Le Cupole (bilden) som förlorade vinsten i starten och fick nöja sig med en andraplats på Bollnäs. Kimbee Star blev trea på Bergsåker.

Fredagen blev godkänd utan den rätta pricken över i. Alla fem till start tog pengar, men ingen vann. Närmast var Le Cupole (bilden) som förlorade vinsten i starten och fick nöja sig med en andraplats på Bollnäs. Kimbee Star blev trea på Bergsåker.

Först ut var Banker Brodde som saknade det rätta trycket på upploppet och fick nöja sig med en femteplats. Efter 16 starter, bl a försök till Kriteriet,  och 110 000 insprunget väntar nu några månaders vinterträning som uppladdning inför fyraåringssäsongen.

”Det är skönt att gå till vinterträning med en häst som känns fräsch efter en lång första säsong. Jag tycker att han gick skapligt idag också.”

Flowstarter G kom emellan bra från sitt bakspår och hamnade i andra par utvändigt. Tomas gick på i tredje spår genom sista sväng, men det gick fort och det gick inte att nå täten. Det blev en till femteplats på godkända 15,4 ak.

”Hon var rappare från start och gick helt okey. Jag tror att hon kan växa in i klassen utan några stora problem.”

Le Cupole lyckades inte försvara ledningen trots en bra start från knepiga spår två. Nu blev det rygg ledaren och en bra kortspurt till en andraplats när luckan kom 50 kvar.

”Jag försökte verkligen ta ledningen, men det gick inte. Han var jättefin och det kan nog vara nyttigt att få ett lopp i rygg också.”

På Bergsåker var Kimbee Star duktig som trea.

”Han spurtade bra. Jag är nöjd med hans insats.”

Zoccer Scott var däremot inget vidare som sexa.

”Han har lite problem med ett bakben. Jag hoppas att det inte är något allvarligt.”