Perfekt läge för Pam på Gävle

Efter stolpe ut på Romme har Pam Frontline perfekt läge på Gävles söndagstrav. Motståndet är avskräckande, men det är också stridsvagnen Pam när hon når spets.

Efter stolpe ut på Romme har Pam Frontline perfekt läge på Gävles söndagstrav. Motståndet är avskräckande, men det är också stridsvagnen Pam när hon når spets.

Från spår två bakom bilen har Pam Frontline alla möjligheter att nå sin favoritposition. Över 1600 brukar det sedan bara vara att hålla i sig. Men Tomas Pettersson vill ändå skruva ner förväntningarna.

”Hon möter väldigt tuffa hästar. Vi får se hur långt det räcker.”

På Romme gick det troll i löpningarna:

Banker Brodde blev först utan pengar. Men kunde lika gärna ha vunnit Charlie Mills Trot. Han gick iväg bra från start och tog ledningen. När Tommy Hanné kom ångande med en av favoriterna, Bolt, släppte Tomas och liftade med i rygg. 500 kvar såg det ut att lösa sig riktigt bra när Hanné ökade tempot. Det var snubblande nära att Tomas och Banker skulle kunna ta sig ut i andra spår, men då höll Hanné in igen och packade fältet. I mål satt Banken instängd och blev först utan pengar.

 ”Jag är jättenöjd med hästen. Vi hade hur mycket krafter kvar som helst. Det var väldigt nära att det skulle lösa sig. Hade Hanné kört undan hade han förlorat till mig och blivit tvåa. Banker har haft marginalerna emot sig och så var det idag också.”

Höstbo Krabat hade också sannolikt varit på pallen utan galoppen i sista sväng som kom sedan han tågat undan i ledningen.

”Han är lite svår, tar hjälpsteg och mötte tuffare motstånd idag. Jag tyckte ända att min chans var att köra undan och det gick på gränsen. Det var inte min dag idag”, konstaterade Tomas Pettersson på hemväg från Romme där han redan bestämt sig för en ostmacka vid hemkomsten till Runemo.