”Pinsamt, det kommer inte att hända igen”

”Det finns inget försvar för det som hänt. Jag har fått mig en rejäl tankeställare. Jag hoppas folk litar på mig när jag garanterar att det aldrig kommer att hända igen.” Tomas Pettersson fick en stjärnsmäll när han inte klarade alkotesten på Hagmyrens eftermiddagstävlingar.

”Det finns inget försvar för det som hänt. Jag har fått mig en rejäl tankeställare. Jag hoppas folk litar på mig när jag garanterar att det aldrig kommer att hända igen.” Tomas Pettersson fick en stjärnsmäll när han inte klarade alkotesten på Hagmyrens eftermiddagstävlingar.

Medelvärdet av utandningsproverna var 0,205 promille, alltså precis över gränsen för vad som är tillåtet.

”Jag drack igår kväll, men hade inte en tanke på att jag inte skulle klara provet och gick direkt till inskrivningen för att blåsa. Det som hänt är pinsamt. Jag skäms och ber alla om ursäkt för mitt beteende”, säger Tomas Pettersson.

Vilken påföljd som Svensk Travsport dömer ut och hur lång avstängning Tomas får är inte klart. Han har dock redan bestämt sig för att jobba ännu hårdare framöver och lovar att leva sundare och visa bättre omdöme.

”Jag tänker gå vidare och knyta näven hårt i fickan”, skriver Tomas i ett sms till stallets hästägare och personal.

På tävlingsbanan var Quirina fin som fyra på Hagmyren. Hon hade förmodligen vunnit om hon fått en lucka från innerspår.

Höstbo Krabat blev däremot stum i Sleipners montéfinal och hade inget med segerstriden att göra.