Platschanser i Gävle och Stockholm

Lunch i Gävle och kväll på Solvalla idag. Imorgon kväll på Solvalla igen. Samtliga startande kan vara på plats om de håller sig i trav. Men ingen är någon given vinnare.

Först ut är Avid Frontline som startar i ett amatörlopp med Helena Ehn i sulkyn. Senast blev det en tredjeplats och nu har han fått ett hyggligt smygläge bakom bilen.

”Helena får köra lite på chans, men han är ganska bra. Löser det sig ska han vara med bland de femförsta här”,säger Tomas Pettersson.

Front Paceär en annan hygglig treåring i stallet som tyvärr galopperat bort en hel del pengar  under året. Han startar i ett lopp med spårtrappa i tredje ledet bakom bilen. Loppet är dock ganska ihåligt så Tomas har vissa förhoppningar.

”Han har varit klart bättre än tidigare i de senaste starterna. Han är osäker från start, men från det här läget hoppas jag att han kan ta det lugnt. Sedan tål han att gå ute i spåren så kommer vi bara iväg felfritt ska han kunna vara på plats.”

Därefteråker Tomas mot Stockholm för att först köra Whynot Me i ett tråringslopp på Solvalla. Det är också en galopplysten herre och när han kom tillbaka efter en tids träning senaste blev det galopp igen.

”Men det var ingen tokgalopp som tidigare utan mera att han slog ihop. När han väl kom ner i trav skötte han sig ganska bra och kommer vi bara iväg lugnt och sansat tror jag att han kan vara på plats här. Kapacitet finns, men han är som sagt osäker.”

R.K. Rapida galopperade också i den senaste starten, men hon känns bra och det har inte gått att hitta något fel på henne. Nu hamnade hon långt ut på vingen, vilket drar ner chansen till en framskjuten placering.

”Det är någon bra med,men vi kan vara en bit fram om vi kommer till någorlunda i loppet. Hon känns rätt så fin och har ju visat att hon kan vinna tidigare i år”, säger Tomas.

I morgononsdag åker han till Solvalla igen med Doyoucash In som har hög kapacitet, men som galopperar ofta.

”Senast tyckte jag att han uppförde sig bra. Det var en otursgalopp. Nu har vi bakspår på tillägg, vilket passar bra då vi förhoppningsvis kan ta det lugnt och komma iväg till andraspår långt bak för att sedan styra på. Han fick ganska tufft efter startgaloppen senast och har varit förvånansvärt fin efter den urblåsningen”, säger Tomas.