Platschanser i helgen och storlopp på tisdag

Ajlexes Frisco på Romme ikväll, Vici Frontline och Symphonie One på Bollnäs imorgon och Victor Frontline och Leia Skywalker på Östersund på söndag. Sedan träning måndag innan Happy Celebration provar lyckan i storlopp på Solvalla på tisdag.

Frisco är med i en så kallad spårtrappa med 15 hästar bakom bilen. Spåren fördelas efter hur mycket hästarna sprungit in och Frisco har fått dåligt utgångsläge med spår 12. 

”Det blir chansartat, men han är i form och löser det sig någorlunda på vägen tycker jag att han ska kunna vara på plats”, säger Tomas Pettersson.

Bollnäs kör breddtrav och Vici Frontline som galopperat mycket jagar poäng från ett bra utgångsläge för att vara med i större sammanhang. Hon har blivit behandlad och sedan tränat ett tag.

”Hon känns ganska bra. Håller hon sig bara i trav så borde hon ha en bra chans med det här motståndet.”

Samma sak gäller för Symphonie One som dock hamnat i bakre ledet och inte kommer att kunna utnyttja sin startsnabbhet. Tomas tycker ändå att spår 9 är ett vettigt läge. 

”Bara de inte är allt för långsamma ut från innerspåren i första ledet så borde vi hamna hyggligt till och jag tror nog att tål lite grovjobb. Hon ser jättefin ut och borde vara en bra chans om det inte strular för mycket.”

Victor Frontline gör resan till Östersunds GS75-tävlingar tillsammans med Leia Skywalker.

Victor har gått jämnt och ganska skapligt och står nu start över långdistans.

”Två och ett halvt varv ska inte vara några problem och han borde kunna hävda sig mot tilläggshästarna och ta en plats. Han kommer att gå med samma utselning som tidigare.”

Leia Skywalker har inte startat sedan i oktober. Det har inte varit några allvarliga fel, men hon hade tävlat länge och hade behov av att ladda batterierna.

”Hon är ganska mycket jobbad inför comebacken, men var lite småseg i ett banjobb. Hon får börja att starta igång och har ett bra läge i ett lämpligt lopp här. Men det kan fattas lite tempo i henne.”

På tisdag startar Happy Celebration i Margaretas tidiga unghästserie för treåriga ston med hela 300 000 kronor i förstapris. Hon har fått spår sex bakom bilen och i sulkyn sitter Björn Goop.

”Jag hade hoppats på ett ännu bättre läge och hur det än är om Björn kommer till spets har han större respekt mot de andra kuskarna än vad jag har”, säger Tomas.

Det är full laddning som gäller med lätta balans och helstängt huvudlag. Tomas hoppas att Happy kan gå sommarskodd.

”Det skulle gynna henne eftersom hon slår sig lite på spatten med vinterskor. Jag hoppas på en god utdelning. Det har hon gjort sig förtjänt av.”