Platschanser i veckan

Romme, Bergsåker och Solvalla. Två till start på varje bana och mest spännande kanske blir att se vad Cab Frontline och Barry Wadd kan göra på Bergsåker under onsdagskvällen.

Men först väntar lunchtrav på Romme imorgon där Gossip´s Lord fått sämsta spåret bakom bilen. Tomas Pettersson tror ändå att han kan komma bland de tre första med lite tur på vägen.

”Han var lite sämre i senaste starten och det är möjligt att det blev lite tätt mellan starterna. Han har ju gått bra i starterna innan och ser fin ut i träningen. Det blir svårt att vinna, men med bra ryggar ska vi kunna ta en plats.”

Vide Viking har inte startat på en månad utan tränat på ett bra sätt. Nu har han kanonläge, men möter några hästar som är bättre.

”Han är inget segerbud, men en placering ska han kunna ta.”

På onsdag startar Cab Frontline över långdistans på Bergsåker, vilket borde passa bra. Han vann senast på Solvalla, men Tomas ligger ändå lågt.

”Det blev ganska tufft motstånd, men han känns stark. Vi får se hur långt det räcker.”

Barry Wadd blev väl pigg efter ett antal omstarter senast och galopperade i starten. Sedan joggade han okörd till en femteplats. Men från spår åtta bakom bilen och motstånd i form av hästar som brukar vara med i STL på lördagarna har Tomas svårt att tro att det ska räcka till vinst.

”Han har kanonform, men från det här läget och med det här motståndet måste jag nog ligga lite lågt.”

Såväl Cab som Barry kommer att gå med samma utrustning som tidigare.

På fredag efter väntar Solvalla och comeback för The World Is Mine. Han har tränat ganska hårt hela vintern och förväntningarna är höga inför fyraåringssäsongen.

”Han känns starkare och vi hoppas att det ska bli ett roligt år. Han behöver säkert något lopp i kroppen innan tempot är på topp, men det är en häst vi hoppas mycket på i år.”

Kontur var riktigt dålig näst senast och utgick. I den senaste starten var han dock som vanligt igen och blev trea.

”Nu känns han laddad och pigg och bakspår kan nog vara nyttigt. Vi får se vad det kan bli, men jag tycker att han börjar begripa vad det handlar och byter från helstängt till norskt huvudlag”, säger Tomas Pettersson.