Platschanser i veckan

My Gifted My ikväll på Gävle, Lolee Rockza och Avantis Red Witch på Bergsåker imorgon och Ajlexes Elise på Romme. Alla med platschanser om de har lite tur med positionerna.

My Gifted My överraskade med att galoppera i montéloppet senast. Nu väntar kortdistans och sulky med Jenni H Åsberg i sulkyn. Han är startsnabb och från spår sex bör han kunna få ett bra lopp.

”Jenni trodde att han hoppade över en banmarkering som släppt förra förra gången. Formen är hygglig och motståndet inte allt för tufft så en placering bör han kunna ta”, säger Tomas Pettersson.

Lolee Rockza och Avantis Red Witch har gått bra i de senaste starterna, men möter bra hästar och har fått bakspår, Rockza på långdistans och Red Witch på kort.

”De får smyga med och se vad de kan få.”

På fredag kör Ulf Eriksson Ajlexes Elise på Romme eftersom Tomas och Jenni åkt på en kort fjällsemester över helgen. Senast satt hon fast till 300 kvar och gick sedan fort till en tredjeplats.

”Hon har utvecklats för varje start. Hittar hon ner i slagläge och får spara speeden kanske hon kan vara med en bit fram, men det krävs lite tur”, säger Tomas.

Alla fyra har tränat normalt och känns bra. Det blir inga ändringar i balans eller utrustning i veckans starter.