Platschanser på Romme och Bergsåker

Lunch på Romme idag och på Bergsåker imorgon. Inga givna vinnare, men Lolee Rockza, My Gifted My, Höstboballerina och Avantis Red Witch har alla chans till framskjutna placeringar.

Lolee Rockza brukar placera sig men har svårt att vinna. Hon var lite seg senast på Solvalla, men det tror Tomas Pettersson berodde på den lösa banan.

”Banan på Romme brukar vara fin och hon står bra inne i loppet. Har hon en bra dag kan hon vara med där framme.”

My Gifted My är i toppform och var duktig tvåa senast efter vinst i starten före det. Från spår tre på tillägg kan han få den smygresa han vill ha.

”Man måste ju köra honom på chans. Men får vi bra ryggar så kan han avsluta bra.”

På Bergsåker har Höstboballerina fått spår ett på start. Hon har blivit stabilare och bör få ett bra lopp om hon kliver iväg felfritt. Senast satt hon fast i dåliga ryggar.

”Nu står hon vettigt inne. Det är några som kanske är lite bättre i tilläggsvolten, men bland de tre första ska hon kunna vara.”

Avantis Red Witch ströks senast för feber. Men temperaturen låg lite högt enbart den dagen hon skulle starta så hon har inte stått över någon träning.

”Jag tror att hon är i samma form som tidigare. Vi har ett bra smygläge. Klaffar det lite ska vi kunna ta en framskjuten placering”, säger Tomas Pettersson.