Polletten trillar ner för Tuva?

Påsken bjuder på tre starter. Chicago Tuva och Sangria Frontline möts idag på Bergsåker och Höstbouffe åker till Färjestad på påskafton för att försöka upprepa fjolårets seger.

Påsken bjuder på tre starter. Chicago Tuva och Sangria Frontline möts idag på Bergsåker och Höstbouffe åker till Färjestad på påskafton för att försöka upprepa fjolårets seger.

Men Tomas Pettersson tror inte på några riktiga segerchanser i helgen.

Chicago Tuva har visserligen fått springspår, men har varit borta från start ett tag för hårdträning med förhoppningen att polletten ska trilla ner och hon ska förstå vad det handlar om. Hon tränar bra, ser riktigt fin ut, men har inte tävlat upp till förväntningarna.

”Vi får se om det lossnar nu”, säger Tomas som stannar hemma och sköter stallet och överlåter styrningen till Henrik Svensson.

Ulf Persson får prova igen bakom Sangria Frontline som den här gången får helstängt huvudlag. Hon har mest haft galoppskorna på och brutit såväl in som ut i de senaste starterna.

”Det kan bli väl hett, men förhoppningen är att hon ska bli mer koncentrerad med helstängt.”

Höstbouffe går ut i ett ganska hårt montélopp där han står bra inne. Uffe som är infektionskänslig har heller inte startat på ett tag, men nu är han pigg och glad igen.

”Helst skulle han nog ha haft ett lopp i kroppen före det här, men vi provar. Jenni får rida ett snällt lopp och så får vi se vad han kan till slut.”

Tomas ligger alltså lågt. Senast blev Axel Wadd fyra i sin stalldebut.

”Med sin stam och med det motståndet borde han väl egentligen ha vunnit. Men det var som jag misstänkte lite tidigt att starta nu. Så ingen skugga över hästen, han gick skapligt och kommer att bli bättre bara han får vara frisk.”