Premiär för Rikshästen M.T. Khila

Nu är det dags. Efter lite tid för träning i Runemo gör M.T. Khila, Tomas Petterssons val som rikshäst, debut för stallet i samband med V75-tävlingarna på Gävle. Det sker i ett E3-Bonus lopp för treåriga ston och mot ganska hårt motstånd.

Nu är det dags. Efter lite tid för träning i Runemo gör M.T. Khila, Tomas Petterssons val som rikshäst, debut för stallet i samband med V75-tävlingarna på Gävle. Det sker i ett E3-Bonus lopp för treåriga ston och mot ganska hårt motstånd.

”Hon har fått lite tid på sig och är hyggligt förberedd. Vi har fått smygläge och det är precis vad jag tänker göra. Smyga med och köra snällt så får vi se hur långt det räcker”, säger Tomas.

De senaste starterna i Östersund var inte till fyllest. Mitt Hjärtas Tango var dålig som fyra. Han blev trött och var snorig på fredag morgon och måste ha haft känningar av en förkylning i loppet. Axel Wadd blev trea från dåligt läge, men Tomas är inte nöjd.

”Han gick en rejäl repa ute i spåren sista 700 och var bara huvud och hals efter. Men han borde ha vunnit mot det här sällskapet för att få ett bra betyg.”