Quentin från start till mål

Höstbouffe till Färjestad och seger för Quentin Frontlineefter ledning från start till mål på Rättviks lunchtrav.

Höstbouffe till Färjestad och seger för Quentin Frontlineefter ledning från start till mål på Rättviks lunchtrav.

Tomas Pettersson var riktigt nöjd med Quentin som tagit tid på sig efter segern: ”Han travade på bra och var duktig”.

Ajlexes Cubano hängde inte med riktigt till slut och blev först utan pengar på 17,7 över långdistans. ”Han var lite trögare idag och gick inte upp riktigt i rygg. Han gick med skor och var inte lika rapp som i de senaste starterna.”

Make It Best blev femma efter att ha stumnat till slut. Han fick aldrig riktig kontakt med täten. ”Han kändes inte riktigt bra. Jag tror att han var öm i en hov efter att ha tappat en sko i går. Han var ovanligt het och stressad innan start. Jag hoppas att det berodde på att han var hovöm och att det inte är något allvarligare.”

På torsdag kör Bergsåker en så kallad breddag och Ulf Persson kör Romeo och Racey Frontline. Romeo hoppade senaste efter att trampat av sig en del av en sko. Han är lite ömtålig, men om allt är i sin ordning borde han ha en hygglig chans från spår fyra i det här loppet. ”Han borde få en fin resa och göra ett bra lopp.”

Racey hoppade från start i comebacken senast, bakspår nu gör det lättare att komma iväg felfritt. Hon har varit inne på Bollnästravet och gått ett lugnt provlopp. ”Får hon ett lopp på rulle och håller sig på benen borde hon kunna vara bland de tre i ett sådant här lopp.”

På långfredag kör Färjestad fina tävlingar och Höstbouffe får åka till Karlstad för ett montélopp där han står bra inne. Han var inte som bäst senast som tvåa och har fått ladda inför det här loppet där Jenni H Åsberg rider som vanligt.

”Han är lite upp och ner, men han har tränat på och löper han upp till det han kan bör han kunna vara med där framme. Det ska bli kul att se hur långt det räcker. Det blir inte så lätt för tilläggshästarna att ta in något på Färjestads korta upplopp.”