Rättvik och Bollnäs på samma dag

Det nya popstallet. Det verkar så när Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg nu slagit sina påsar ihop på Runemo gård. I morgon torsdag blir det körigt. Först startar Jenni tre på Rättviks lunchtrav som Tomas kör. Sedan har Tomas två till start och en till kval på Bollnäs på kvällen.

Först ut är Quantum Estelle som Tomas och Jenni äger ihop. Hon har varit borta från tävling ganska länge och startar nu från sämsta möjliga läge efter att ha tränat bra ett tag.

”Vi har väl inga större förhoppningar utan tar ut henne i det här loppet för att hon ska få tempo i kroppen istället för att köra ett snabbjobb. Det blir ett snällt upplägg, men med lite tur kanske hon kan ta en slant”, säger Jenni.

Gossips Lord är en fin treårshingst som tränat bra och som nu gör debut i ett treåringslopp. Håller han sig på benen bör han komma iväg bra från spår sex i volten.

”Men det är alltid svårt att veta vad de kan när det blir allvar. Det verkar vara en fin häst, men han kan nog få svårt att vinna.”

Royal Töll var med om en olycka och fick en lång  konvalescens innan han kunde göra comeback i maj.

”Han gick hyggligt då och borde vara bättre nu med ett lopp i kroppen. Vi får se hur långt det kan räcka”, säger Jenni

På kvällen är det dags för Bollnäs och Vici Frontline som galopperade i sin första start och nu startar från vanskliga spår fem i volten. Han har skött sig bra i några provlopp, men Tomas varnar för startmomentet.

”Han är stor och tung och det kan bli knepigt att få runt honom felfritt. Jag försöker ta det försiktigt och kommer att köra ett snällt lopp.”

M.J.’S Frost var duktig senast när han höll sig i trav och blev trea på en skaplig tid. Han har känts okey efter den insatsen och borde kunna göra ett bra lopp igen.

”Det är svårt att veta vad som krävs i de här loppen, men jag tycker nog att han borde ha en chans att vara bland de tre första om han håller sig till trav hela vägen.”

Viggo Frontline ska kvala under kvällen och ska inte ha några problem att bli godkänd.

På fredag har Sweet Letter fått ett passande smygläge på Romme. Senast kunde hon inte göra sig rättvisa på grund av en kraftig halsinfektion och har varit borta från tävling sedan april. Hon är dock lättränad och Tomas tror att hon ska göra en bra insats nu.

”Jag tycker att hon känns klart starkare i träningen efter vilan. Hon har gått några godkända provlopp. Nu får vi smyga med och köra till slut.”