Rättvik och Hagmyren i början av veckan

Make My Day på Rättvik måndag kväll och Ajlexes Leif, Bel Canto och Viggo Frontline till Hagmyrens lunchtrav på tisdag. Så börjar nästa vecka med några hyggliga chanser.

Make My Day bjöds på en helt omöjlig resa i ett lärlingslopp senast och blev av förklarliga skäl trött. Hon verkar inte ha tagit skada av den urblåsningen utan tränat bra. Tomas Pettersson tror att Jenni H Åsberg kan lotsa fram henne till en bra placering.

“Hon borde vara bättre nu med två lopp i kroppen och om det vore kul att se vad hon kan göra med ett vettigt lopp. Hon står bra inne i loppet.”

På Hagmyren är Ajlexes Leif först ut från spår två i startvolten över medeldistans. Han satt fast senast med krafter kvar och Tomas tror att han kan göra ett bra lopp nu.

“Han är stabil så spår två borde inte vara några större problem. Kliver han bara iväg får vi prova en bit för ledningen. Han var laddad i ett träningsjobb i fredags.”

Bel Canto gjorde en riktigt bra debut som trea på 16,8. Nu väntar ett treåringslopp över kortdistans med voltstart. Bel Canto har springspår, men var ganska stökig i volten senast och det är osäkert om han kan utnyttja springspåret.

“Det viktiga är att han kliver iväg felfritt och jag byter till öppet huvudlag för att få stabilare. Han var duktig senast, men det är alltid svårt att bedöma motståndet i sådana här lopp. Jag tror också att han är bättre över längre distanser.”

Viggo Frontline har inte fått till det riktigt i år. Senast var han ute i ett montékval och nu väntar ett comebacklopp.

“Han tränar bra och borde duga en bit mot det här motståndet. Han ska ha en hygglig chans”, säger Tomas Pettersson.