Rejäl Jenny vann i debuten

Chicago Jenny uppträdde riktigt rejält i debuten när hon vann från rygg ledaren. Banker Brodde hoppade redan innan bilen släppt fältet, men gick sedan bra till en sjätteplats. Det blev facit på Romme under fredagskvällen.

Chicago Jenny (här med ägaren och skötaren Åse) uppträdde riktigt rejält i debuten när hon vann från rygg ledaren. Banker Brodde hoppade redan innan bilen släppt fältet, men gick sedan bra till en sjätteplats. Det blev facit på Romme under fredagskvällen.

Chicago Jenny kom bra emellan från sitt bakspår och i utgången av första sväng satsade Tomas Pettersson på att ta ledningen, men fick svar av Morgan Ivarsson bakom Liza Broline och backade ner i rygg på ledaren. Jenny var duktig som höll sig på benen genom första sväng och ännu bättre när hon kunde skjuta fram till seger när luckan kom sista 50 på upploppet. Efter en stunds grunnande kom måldomarnämnden fram till att Tomas inte tagit sig ut på ett regelvidrigt sätt.

”Hon var riktigt rejäl hästen. Visst var det trångt när jag kom ut, men jag tycker nog att det var min plats”, sa en påtagligt nöjd Tomas när han lotsat mamma Mariannes och sambo Åses Jenny till vinst.

Han var inte lika glad efter galoppen med Banker Brodde. Den kom direkt i starten och berodde enligt Tomas på att startbilen körde så långt in att det smällde av banstolparna i vagnen bakom Banker som var tvungen att hålla sig bakom bricka ett. Sedan reparerade Banker storartat och hade varit lite längre fram om inte ryggen i tredjespår i sista sväng tröttnat och tvingat ut honom i fjärde.

”Med facit i hand skulle jag ha suttit kvar på innerspår, men det såg inte så ut när jag gick ut. Synd att bilen körde för långt in och att innerspåret var för löst. Banpersonalen på Romme envisas med att harva före sladden. Det gör att det är den sämsta banan att köra på i mitt närområde.”

Nu blev Banker Brodde sexa på fullt godkända 16,6 med galopp. Det innebär att han gick i 15-tempo när han började trava.