Rizzo duktig på Bollnäs

Rizzo Frontline var duktig tvåa i sin debut på Bollnäs. På torsdag och fredag har Ajlexes Daylight, Pringles Laday och Googla Sutola hyggliga chanser på Gävle respektive Bergsåker.

Rizzo Frontline var duktig tvåa i sin debut på Bollnäs. På torsdag och fredag har Ajlexes Daylight, Pringles Laday och Googla Sutola hyggliga chanser på Gävle respektive Bergsåker.

Vi börjar med Banker Brodde, som aldrig kom riktigt in i montématchen på Solvalla i söndags. Från sämsta tänkbara startspår kom han aldrig ikapp tättrion i det hårda tempot. Han blev dessutom hindrad på vägen av en galopperande häst, över upploppet blev det dock avancemang till en femteplats. Värre är att han blev tjock i ett ben efter loppet och det ser inte bra ut.

”Vi får väl avvakta några dagar, men det kan vara ett gaffelband som är skadat”, säger Tomas Pettersson. Skulle det visa sig att det är så illa väntar en lång vila och rehabilitering för Banker.

På Bollnäs gick Rizzo Frontline rejält till slut i sin debut, men kom aldrig ikapp ledaren och blev tvåa.

”Han var duktig. Det lovar gott för framtiden.”

Peak Frontline hoppade från start i monté och så var den dagen förstörd. Romeo Frontline vek ner sig efter att ha gått i ledningen i ett ganska moderat tempo.

”Han var dålig. Det passar nog inte för honom att gå i ledningen.”

Kvalhästarna Quentin och Shannon Frontline samt Adore Sutola skötte sig bra alla tre i 20-tempo.

På torsdag Har Ajlexes Daylight (Tarzan) kalasläge bakom bilen. De värsta motståndarna har fått sämre utgångsläge, men det vara bara en vecka sedan Tarzan startade på Solvalla och frågan är om det inte blir för tätt mellan starterna?

”Det tror jag inte. Han ser fin ut och verkar pigg och glad. Håller han sig i skinnet och kommer iväg felfritt till en hygglig resa böra han vara med där framme.”

På fredag kväll åker Pringles Laday och Googla Sutola till Sundsvall. Pringles Laday verkar okey efter debuten där hon blev tvåa. Nu har hon fått bakspår i volten.

”Man vet aldrig riktigt vad man möter i tvåårsloppen. Men kommer hon igenom på ett bra sätt bör hon vara med och göra upp om segern.”

Googla Sutola var klart bättre i den senaste starten. Nu har även hon bakspår i ett stolopp för treåringar.

”Det ser ganska lämpligt ut. Kommer vi bara till ska även hon kunna vara bland de tre första. Hon ska få lite lättare balans den här gången.”