Romme, Bollnäs och Rättvik

Det saknas inte tävlingsdagar inom rimligt avstånd från Runemo gård. Idag Rommes lunchtrav för Bellis Frontline och Sidney Crosby, på torsdag Bollnäs på kvällen för Avantis Mr Walker, John Wadd, Höstboballerina och G.G. Ojjdo. På fredag kväll Rättvik med Lolee Rockza och My Gifted. Ingen med toppchans, men väl placeringar.

Bellis Frontline har ryckt upp sig i de senaste starterna. Senast blev det väl tufft, men hon travar bättre än tidigare. Från spår fyra i startvolten kan det vara vanskligt att komma iväg snabbt.

”Hon bör vara bättre med två lopp i kroppen, men vi är nöjda om hon tar en placering i det här sällskapet”, säger Jenni H Åsberg.

Sidney Crosby hade halsproblem i senaste starten och har fått vila ett tag. Han brukar alltid ta pengar, men har svårt att vinna.

”Nu är det tråkigt läge och tar han en placering igen gör han det bra.”

På torsdag är småtröge Avantis Mr Walker först ut och han blir piggare och piggare för varje start. Spår fem i volten är inte optimalt.

”Han kan tappa lite från början, men sköter han sig borde han kunna ta en hygglig placering.”

Tvåårige John Wadd har galopperat i sina två första starter. Nu hoppas Tomas Pettersson att det ska gå bättre när det är autostart.

”Han har haft lite otur i de två första loppen. Med bil och litet fält kan det gå vägen. Det handlar i första hand om att köra felfritt så får vi se hur långt det i så fall räcker.”

Höstboballerina har också en rad g i raden, men är snabb mellan galopperna. Från spår ett i startvolten bör hon komma iväg felfritt.

”Travar hon hela vägen ska hon kunna vara bland de tre, fyra första.”

G.G. Ojjdo har vandrat snabbt upp i klasserna sedan han kom till Tomas och Jenni. Nu stårt han start på passande långdistans.

”Det är riktigt tufft motstånd och han ska vara väldigt bra för att kunna vara med och slåss om segern. Men det är en häst som man aldrig känner sig slagen på förhand med”, säger Jenni H Åsberg.

På fredag kör Felicia Molin Lolee Rockza i ett stolopp på Rättvik där ungdomar och amatörer som mindre än 100 lopp förra året får köra. Rockza har fått bakspår bakom bilen på kortdistans. Ingen lätt uppgift.

”Hon kom bort senast i en strulig start men kändes fin. Tråkigt läge, men hon står bra inne och med lite flyt på vägen kan hon vara med i segerstriden.”

Jenni kör My Gifted My från tillägg i ett lopp för kuskar som kört högst 150 lopp förra året.

”Han var duktig senast och gör alltid sitt. Läget är lite tråkigt, men han är snabb ut så löser det sig så kommer han att ta en bra placering igen”, säger Jenni H Åsberg.