Sally bästa midsommarchansen

Hagmyren på midsommarafton och Rättvik på midsommardagen. Bästa chansen är nog Sally Hill trots dåligt läge. Mitt Hjärtas Frode möter tufft motstånd, men är riktigt bra när det fungerar. Qalibra Frontline kan också ta en plats.

Hagmyren på midsommarafton och Rättvik på midsommardagen. Bästa chansen är nog Sally Hill trots dåligt läge. Mitt Hjärtas Frode möter tufft motstånd, men är riktigt bra när det fungerar. Qalibra Frontline kan också ta en plats.

Qalibra Frontline gör debut på Hagmyren efter att ha tagit tid på sig. Från springspår borde han komma bra till. Han är mycket jobbad, men har inte gått fortare än de dryga 20 han gick i kvalet.

”Han är mycket jobbad och okomplicerad, om det kan räcka till vinst är svårt att säga, men bland de tre första bör han kunna vara”, säger Tomas Pettersson.

Mitt Hjärtas Frode har fått ordning på blodvärdena och går ut i Roger N Olssons minneslöpning. Egentligen borde han ha haft ett lättare lopp i kroppen som förberedelse, men det har inte funnits tid. Nu är motståndet ganska hårt.

”Det kommer förmodligen att fattas en del. Men fungerar han så är han bra i grunden. Vi får se hur långt det räcker.”

Sally Hill är med i försöken i Breeders Crown på Rättvik och har fått sämsta utgångsläge, men är ändå tippad vinnare i programmet.

”Hon tillhör definitivt de bättre och känns vässad. Jag hoppas att hon får visa vad hon duger till och att det inte blir galopp.”

Just galopper förstörde dagen för såväl Amina Hornline som Pasco Frontline i försöken i Rättviks hästägarcup under torsdagen.

”Det är något som stör Amina och Pasco blev trött i sista sväng. Jag körde för offensivt från start. Det var när att jag kom ner, men när jag fick ödsla kraft på att komma fram i dödens blev det för mycket för honom.”

Banker Brodde spurtade hyfsat till en sjätteplats och satte nytt rekord i försöket. I finalen fick han ett omöjligt lopp och var ute i femte spår i sista sväng för att runda alla trötta hästar som ändå var ute och vinglade i spåren. Spurten klingade av på upploppet och Banker blev först bland de oplacerade hästarna.

”Han var hygglig, men det var väl inte så det visslade om det.”

Tomas var ganska besviken på hemvägen från Rättvik, den som gjort honom minst besviken var Make It Best som blev femma i ett treåringslopp efter en bra avslutning från ett uselt utgångsläge.

”Jag hade 16,5 på klockan för sista varvet. Det här kan nog bli bra så småningom.”