Sally i Drottning Silvias Pokal

Trots spår tolv har Tomas Pettersson inte givit slaget förlorat på förhand när Sally Hill möter sina bästa årssystrar i finalen i Drottning Silvias Pokal. Sally känns ännu finare efter försöket och med tempo på tillställningen kan hon avsluta till en riktigt bra placering.

Trots spår tolv har Tomas Pettersson inte givit slaget förlorat på förhand när Sally Hill möter sina bästa årssystrar i finalen i Drottning Silvias Pokal. Sally känns ännu finare efter försöket och med tempo på tillställningen kan hon avsluta till en riktigt bra placering.

Drottning Silvias Pokal med hela 902 660 kronor till segraren är det största lopp som Tomas hittills kvalat in en häst till. Efter att precis ha missat andraplatsen i försöket till D´One fick Tomas dra spår näst sist. Han valde tolv istället för åtta.

”Jag tyckte det var bättre och känner mig faktiskt inte alls slagen på förhand. Det borde bli bra körning där framme. Med rätt ryggar där vi slipper göra grovjobbet själva i tredjespår och kan spara speeden så tror jag att hon kan leverera en väldigt rapp avslutning.”

Det finns i alla fall inget att klaga på förberedelserna. Sally har tränat bättre än någonsin. Hon har redan åkt ner mot Göteborg och får övernatta i lugn och ro på Vargön utanför Trollhättan. I loppet byts det öppna huvudlaget ut mot ett norskt.

”Jag tror som sagt att vi kan vara med ganska långt fram. Det ska bli riktigt roligt att köra finalen”.

Riktigt så skoj var det inte på Bollnäs lunchtävlingar där Höstbouffe blev femma, Quentin Frontline oplacerad och Petronia Caf fyra.

”De fick snälla lopp allihop och avslutade bra. Det hade gått bättre med lite bättre ryggar.”

Sergio och Sangria Frontline kvalade in. Medan Mitt Hjärtas Jenta blev struken från sitt kvallopp på grund av en sårskada.