Sally på V75

Sally Hill byter ut årgångslopp mot bronsdivisionen i V75 på Dannero och borde ha en hygglig chans. Med till Kramfors följer Make It Best och Pasco Frontline.

Sally Hill byter ut årgångslopp mot bronsdivisionen i V75 på Dannero och borde ha en hygglig chans. Med till Kramfors följer Make It Best och Pasco Frontline.

Sally har fått spår tre bakom bilen och håller hon sig bara på benen så kan hon mycket väl ta ledningen. Sedan beror det på hur hon hävdar sig mot äldre hästar i V75.

”Det är svårt att bedöma var hon står i klassen. Hon har startat tätt, men har hittills tagit loppen bra. Nu gäller det att köra felfritt från början i första hand. Lyckas det är jag sugen på att köra i ledningen. Det ska bli kul att se hon hävdar sig på V75”, säger Tomas Pettersson.

Med delägde Make It Best tänker Tomas sätta allt på ett kort. Spår ett och bilstart gör att han borde kunna ta sig iväg felfritt, vilket varit hopplöst i de senaste voltstarterna. Nu provas helstängt huvudlag i värmningen och blir det inte för hett kommer den skärpningen att sitta på i loppet.

”Jag är inte säker på att jag kan få ledningen. Men nu är han ute på en vettig uppgift för en gångs skull. Jag hoppas att vi ska få ett kvitto på var han egentligen står. Går han bara felfritt från början kommer jag att köra ganska offensivt.”

Pasco Frontline gjorde en hygglig comeback senast och borde vara lite rappare nu. Tre, fyra hästar sticker ut i ett i övrigt ganska beskedligt sällskap.

”Han borde visa lite form nu och gör han det borde han kunna vara trea, fyra i det här loppet. Jag kommer att köra ganska snällt.”

Torsdagkvällen på Romme slutade med galopper för såväl Sangria Frontline som Wonderfull Photo. Sangria blev inte på bättre humör av sex omstarter och galopperade direkt när loppet väl kom iväg. Sedan gick hon ikapp fältet, men galopperade igen 500 kvar. Det blev ändå en sjätteplats i ett ihåligt treåringslopp.

”Hon är väldigt svår, vi får försöka fundera ut något för att få henne lugnare i volten.”

Wonderfull Photo var ganska seg, men skulle ha tagit en sjätteplats om han inte hoppat omotiverat på upploppet.

”Han behöver nog några lopp för att komma igång.”