Sally tillbaka i hetluften

Stallets stjärna, Sally Hill gör comeback på Bollnäs i finalen av Anders Kilströms minne. Pasco Frontline är med i ett lärlingslopp. På tisdag har Ajlexes Daylight bra läge på Gävle, Xanthis Cornelis har däremot fått ett dåligt bakspår.

Stallets stjärna, Sally Hill gör comeback på Bollnäs i finalen av Anders Kilströms minne. Pasco Frontline är med i ett lärlingslopp. På tisdag har Ajlexes Daylight bra läge på Gävle, Xanthis Cornelis har däremot fått ett dåligt bakspår.

Sally har haft problem med ett framknä och inte startat sedan i juli. Nu har hon dock kunnat träna kontinuerligt i en månad och känns fin enligt Tomas Pettersson:

”Men vi har inte kört något snabbjobb och hon behöver det här loppet för att få upp tempot. Det är ett snällt upplägg som gäller. Om det räcker för att bli sjua, tvåa eller vinna spelar inte så stor roll. Det viktiga är att hon fungerar och tar loppet på ett bra sätt. Gör hon det siktar vi på semifinalerna i Breeders Crown om en dryg vecka.”

Per Linderoth får förtroendet att sitta upp bakom Sally. Pasco får Zandra Karisma i sulkyn i finalen av Next Generation. Därmed har Zandra fått en hygglig chans att bli lärlingsmästare och vinna presentkort för sammanlagt 10 000 kronor.

”Pasco håller ganska bra, att han hoppade senast får vi nog sätta upp på oturskontot. Jag tycker att han känns lite uppåt och borde kunna vara med bland de tre, fyra första här.”

Stallets tvååringar fortsätter att ta sina premier när det är tävlingar på hemmaplan. Den här gången står Rudolf Will, Eve Boko, Dude, Oklahoma Broline och Höstbo Stig på tur. De har alla varit inne på banan två gånger och gått de tider som krävs. Det borde alltså inte vara några problem även om Eve Bokos humör kan ställa till det och Rudolf Will är lite slapp i sin stora kropp än så länge.

På tisdagkväll är det alltså Gävle som gäller. Xanthis Cornelis har fått tråkiga spår elva bakom bilen. Det är aldrig roligt och särskilt inte i kortlopp.

”Men det är en räjäl häst som kan klara det. I lärlingslopp brukar det dessutom gå undan från början, vilket skulle passa bra. Han var jättefin i debuten för oss, men sedan stinglös på Bollnäs. Det visade sig att han hade en rejäl halsinfektion. Han har vilat, men sedan tränta på. Det här är en häst som jag har lite förhoppningar på”, säger Tomas Pettersson.

Ulf Persson kör Xanthis Cornelis. Jenni H Åsberg får förtroendet igen bakom Ajlexes Daylight (Tarzan). Senast gick det bra från bakspår, Tarzan spurtade till en tredjeplats i sin comeback. Nu har han spår ett bakom bilen och kan Jenni hålla honom i trav finns det goda förutsättningar för ett bra lopp.

”Han verkar ha tagit den förra starten bra och formen tycks på väg upp. Han bör vara med där framme om han går felfritt.”