Samola bästa chansen

Lördagkväll på Romme och söndag eftermiddag på Bollnäs. Bäst chans har nog Samola Frontline. Men även Make It Best, Googla Sutola och Sangria Frontline kan vara med i tätstriden med lite tur på vägen och om hästarna sätter fötterna rätt.

Lördagkväll på Romme och söndag eftermiddag på Bollnäs. Bäst chans har nog Samola Frontline. Men även Make It Best, Googla Sutola och Sangria Frontline kan vara med i tätstriden med lite tur på vägen och om hästarna sätter fötterna rätt.

Samola Frontline hängde med bra senast i en snabb avslutning. Mamma är duktiga Ivana Frontline och Tomas Pettersson tror att hon kan bli bra:

”Jag tror att Samola kommer att bli bättre och bättre för varje start. Här borde vi kunna vara med en bit fram.”

Make It Best har gjort framsteg i de senaste starterna. Nu hamnade han längst ut på vingen och Tomas hoppas att Oskar Kylin-Blom  som kör kan hitta en lämplig rygg.

”Han är pigg och glad efter senaste starten, men han klarar inte av att göra så mycket själv. Men får han ett bra lopp kan han nog spurta till en tätplacering.”

Googla Sutola överraskade genom att vinna lätt till nästan 50 gånger senast efter en smygresa invändigt. Nu är läget liknande och Tomas hoppas på ett liknande lopp.

”Hon var ju positiv senast och det ska bli intressant att se om hon kan gå så igen, även om vi inte ska ha för höga förväntningar.”

Detta om lördagkvällen på Romme i Borlänge. Under söndageftermiddagen på Bollnästravet handlar det om Sangria Frontline ska kunna hålla sig i trav. Senast blev det två galopper. Nu har hon tyngre balans fram med pg-skor och står med tillägg, vilket kan göra starten lugnare.

”Jag hoppas att det inte blir för många omstarter. Hon har fart i sig, men är knepig.”

Senast gick Sergio Frontline i ledningen på Gävle och fick bestämma farten, men han kunde inte växla tempo när det kom en konkurrent långt ut i banan och fick nöja sig med andraplatsen.

”Det var ett klart fall framåt.”

Höstbouffe gick också i ledningen och höll ett ganska hårt tempo. Han stumnade till slut och blev fyra.

”Han fick löpa på och det gick nog väl fort. Kanske borde jag ha försökt att köra en sekund långsammare första varvet. Men han är i alla fall på gång.”

Romeo Frontline satt fast med allt sparat i rygg på en tröttnande ledare och drogs ner i fältet med en nolla i raden som resultat.

Essis Lille Alfred hoppade från start på Romme, men reparerade bra och hade segern på lut i sista sväng, men hoppade igen när Tomas styrde ut.

”Han är lite klafsig när han ska iväg. Det var synd, han kändes jättefin i det läget.”

Quentin Frontline blev rullig när Tomas tog upp för att backa ner i fältet och hoppade.