Seger för Quincy – Tarzan bästa chansen i helgen

Det blev en hygglig upptakt inför Bergsåkers fina tävlingar fredag/lördag. Quincy Frontline vann på ett bra sätt på Bollnäs, Ahellofagirl gjorde ett bra lopp som trea och Essis Lille Alfred visade att det finns fartresurser, men att han är en oslipad diamant. Bäst segerchans på Bergsåker tror Tomas Pettersson att Ajlexes Daylight har, men Sally Hill kan också mycket väl vinna storloppet för tvååringar. Little Miss Sweden kan också vara en vinnare.

Det blev en hygglig upptakt inför Bergsåkers fina tävlingar fredag/lördag. Quincy Frontline vann på ett bra sätt på Bollnäs, Ahellofagirl gjorde ett bra lopp som trea och Essis Lille Alfred visade att det finns fartresurser, men att han är en oslipad diamant. Bäst segerchans på Bergsåker tror Tomas Pettersson att Ajlexes Daylight har, men Sally Hill kan också mycket väl vinna storloppet för tvååringar. Little Miss Sweden kan också vara en vinnare.

Quincy tog ledningen och höll den in i mål trots intensiv uppvaktning utanpå nästan hela vägen, sista biten gled han undan i splendid isolation på 15,7a.

”Det var roligt att han fick en seger och att han gjorde det på ett väldigt bra sätt”, säger Tomas.

Han var nöjd även med Ahellofagirl som gick utanpå ledaren hela vägen och höll bra till en tredjeplats.

”Hon var rejäl och fin.”

När Essis Lille Alfred väl fick upp farten och kom ifatt täten såg han ut att gå mot en säker seger. Men så bröt han ut i sista sväng, tappade farten och när Tomas jagade för att få upp farten igen blev det galopp på upploppet 100 kvar.

”Det var synd att han bröt ut, annars hade han vunnit. Och hade inte galoppen kommit hade han varit minst tvåa, trea. Nu fick han en genomkörare och vi vet var vi har honom. Han var mycket finare i loppet än i träningen hemma. Det här kommer nog att bli bra så småningom.”

På fredagkvällen på Bergsåker är Chicago Max först ut. Han har fått vila från tävling en månad, men fått ett banjobb i 21-tempo inför den här starten.

”Han ser fin ut och borde kunna hänga på till en bra slant. Om det kan räcka till seger vet jag inte.”

Förutsättningarna är likartade för Peak Frontline som håller hygglig form, men möter ganska bra motstånd.

”Hon får nog nöja sig med pengar om det löser sig. Men det känns som om hon är på gång.”

Lettergirl och Sally Hill möts i finalen i Norrlands tvååringselit med hela 150 000 i första pris. Lettergirl, som får Carl-Erik Lindblom i sulkyn, har fått det bättre läget, vilket tilltalar Tomas.

”Sally mår bra av att ta det lite lugnare från början. Hon kan gå bakifrån och klarar medeldistans bättre än Lettergirl som från det här läget har bättre förutsättningar att få en fin resa.”

Lettergirl har trimmats inför den här starten och får gå med helstängt huvudlag för att bli lite rappare.

”Hon bör kunna hänga med till fina pengar.”

Sally Hill har visat att hon är en stjärna i vardande. Fram till galoppen senast på Solvalla har det bara blivit segrar, bland annat i Breeders Crown och Tomas tror att det kan bli en ny etta i raden.

”Vi har siktat på det här loppet. Det kan vara lite långt mellan starterna, men hon har gått 20 på Bollnästravet på ett bra sätt och ska vara med och göra upp om det.”

I finalen i Norrlands stoserie är Chicago Jenny och Pam Frontline med och tävlar om 150 000 i första pris. Båda behöver gå i ryggar och behöver lite tur för att vara först över linjen. Tomas tycker att de är jämnbra och håller god form.

”Klaffar det kan båda vara med långt fram. Det är dagsform och positioner som avgör.”

Kristian Lindberg kommer att köra Pam Frontline. Under fredag kvällen kommer alla hästar att gå med skor och Tomas tycker att hästarna överlag är i bra ordning.

På lördagens V75-dag inleder helgens bästa segerchans Ajlexes Daylight, kallad Tarzan, från spår ett bakom bilen i ett sprinterlopp. Kortdistans var länge sedan, men ska inte vara några problem.

”Jag tror att vi kan hålla spetsen, annars får vi väl köra bakifrån. Det var längesedan den här hästen gjorde mig besviken och han känns lika bra som vanligt i träningen.”

Banker Brodde har istället fått sämsta möjliga utgångsläge i klass 1-loppet inom V75. Han lär hamna en bit bak och kan få svårt att hinna fram över upploppet. Tomas är dock inte alltför imponerad av motståndet.

”Det är väl någon som är riktigt bra, men stämmer det på vägen bör han kunna tjäna fina pengar.”

Banker är det enda hästen från stallet som kanske kommer att gå barfota fram eller runt om. Det beror på hur banan ser ut på lördag.

Little Miss Sweden, som galopperade senast, avrundar lördagen. Voltstart och spår tre borde passa bättre och Tomas kommer att köra lite mer på säkerhet.

”Jag tror att hon håller formen och är hon lika bra som vid segern på Bollnäs och det stämmer på vägen kan hon vinna igen. Motståndet ser inte så blodigt ut.”