Seger för Uffe – Sally i hetluften

Det blev en fin montéseger för Höstbouffe på Färjestad. I Gävle möter Sally Hill de bästa stona i sin årgång i Påskägget.

Det blev en fin  montéseger för Höstbouffe på Färjestad. I Gävle möter Sally Hill de bästa stona i sin årgång i Påskägget.

Vår och påsk. Då börjar stortävlingarna inom travet. Höstbouffe vann ett fint montélopp efter ännu en smart ritt av Jenni H Åsberg som tog sig fram invändigt innan Uffe gick ut några spår och gick fram till en ganska säker seger över upploppet.

”Det blev lite stopp in på upploppet, men han vann ganska säkert och var inte så trött i mål heller. Det var riktigt skoj”, säger Tomas Pettersson.

Om det blir lika roligt under påskafton på Gävle återstår att se. Essis Lille Alfred har fått bra läge och kommer att gå med jänkarvagn.

”Han har två lopp i kroppen, gick bra senast och tränar på bra. Formen borde vara rätt så hygglig, motståndet ser inte allt för blodigt ut. Bland de tre bör han kunna vara.”

Tiguan har fått sämre läge och var klen senast när han hade en halsinfektion. Han möter några hyggliga hästar och kommer att gå barfota fram och med jänkarvagn. Tomas ligger lågt:

”Vi får smyga med och jag är nöjd om han får pengar.”

Sally Hill startar i Påskägget för fyraåriga ston med hela 200 000 i första pris. Hon möter bland andra D´One och Mellby Briolett, men Tomas har inte givit slaget förlorat. Spår två bakom bilen är kalasläge:

”Hon har börjat året bra och hon fortsätter att kännas fin i träningen. Jag har vissa förhoppningar även om hon möter de allra bästa från förra året. Hon har ju varit osäker tidigare från framspår bakom bilen, men jag tycker att hon mognat i vinter. Det är en annan häst nu och det finns inte i min värld att hon ska galoppera från start. Men jag har ju haft fel  förut. Håller hon sig på benen ska vi kunna vara med där framme.”

Sally kommer att gå barfota runt om och med jänkarvagn.

På söndag är Trans Atlantic med i montéloppet på Rommes stordag med V75. Trans Atlantic vann sin montédebut och gick bra senast framför vagn på Solvalla. Nu möter han några riktigt bra montéhästar och det har blivit lite lång tid sedan senaste starten.

”Vi har siktat på det här loppet och jag tror ändå att han kommer att duga rätt så bra.”

Trans Atlantic får behålla skorna på.

På skärtorsdagen blev Romeo Frontline trea på Bergsåkers breddag, Racey Frontline blev utan efter galopp i sista sväng.

”Jag tycker att Romeo var bättre än tidigare. Han är lite vek, men höll ändå hyggligt i ledningen. Racey hade otur med positionerna och blev störd i sista sväng. Hon verkade pigg och laddad och formen är nog på väg uppåt.”