Sista chansen för Ella

Ella Pace tränar hyggligt men har svårt att få till det i lopp. Idag på Gävle har hon chansen att visa om hon ska fortsätta att starta eller inte. På söndag åker Whynot Me till Östersund med G.G. Ojjdo som sällskap. Det brukar vara tvärtom.

Ella Pace startar i ett lopp för unga kuskar som inte kört så många lopp och får William Ramstadius, lärling hos Tomas och Jenni, i sulkyn. Det är passande långdistans, men hon har bara nollor i resultatraden.

”Går hon felfritt och tjänar lite pengar är vi nöjda”, säger Tomas Pettersson.

På söndag är det dags för Whynot Me att göra comeback efter vinterträningen. Han gick bra i monté i höstas och nu har han fått spår ett bakom bilen med Jenni H Åsberg i sadeln.

”Han har tränat hela vintern och är hyggligt förberedd. Det ser ut att vara en passande uppgift. Håller han sig bara i trav bör han kunna vara med och göra upp om segern.”

G.G. Ojjdo har radat upp segrarna sedan han kom i Tomas träning och började starta. Han är en orolig själ och kan inte åka själv i transporten. Därför har Whynot Me åkt med två gånger till Bergsåker och fått gå ett snabbjobb. Ojjdo rör inte en fena när Whynot Me är med i bussen och kommer därför utvilad till Östersund på söndag där han står inför en tuffare uppgift än tidigare.

”Han har ju inte gjort så många starter, men gått så bra att han går upp i klasserna. Nu är det passande långdistans och jag hoppas han kan tuffa på och göra sig gällande även den här gången. Jag tror att vi ska testa med sommarskor för första gången”, säger Tomas Pettersson.