Sista chansen för Xray

Xray får en sista chans på Gävle. Sköter hon sig inte nu måste någon form av förändring till, säger Tomas Pettersson. ”Hon tränar bra och känns fin, men är svår. Senast blev det galopp i första sväng. Vi har inte fått ut något av den kapacitet som det känns som att hon har.”

Nu är förutsättningarna spår tio bakom bilen gynnsamma. Hon får bör kunna gå i rygg från början, vilket brukar göra det lättare att hålla sig i trav. Tomas sätter också allt på ett kort.

”Vi ändrar på skoningen och chansar på att lätta och få mer racerbalans.”

Annars har det rullat på ganska bra som tränare och kusk den senaste tiden. I fredags var Mitt Hjärtas Tango duktig trea i ett fint treåringslopp Östersund. ”Han var duktig och gick stabilt och bra hela vägen.” She´s Racy satt fast med Jenni H Åsberg på Solvalla och blev trea på 15,6. Hon har gått klart framåt den senaste månaden, men är fortfarande till salu.

Som kusk har Tomas vunnit fyra av de senaste åtta starterna och varit på plats i sju av åtta lopp. Eva Skantz Twigs Atkins och Twigs U. Canfly tog säkra spetssegrar på Örebro respektive Rättvik. Peter Grundmanns Diamondinthesky tog hem hela 100 000 på Östersund.