Småchanser på Bollnäs

TrueloveFrontline, She´s Racy, Adore Sutola och Flex får alla betraktas som småchanser på Bollnäs ikväll. Höstbouffe är struken sedan han hostat och Tomas Pettersson har haft lite ont i magen inför kvällen.

TrueloveFrontline, She´s Racy, Adore Sutola och Flex får alla betraktas som småchanser på Bollnäs ikväll. Höstbouffe är struken sedan han hostat och Tomas Pettersson har haft lite ont i magen inför kvällen.

Magontet beror på de två inte helt enkla individerna Crimescene och Flex. För att få Crimescene att fungera när kvalloppet går iväg måste allt flytta på perfekt innan. Därför får Zandra Karisma som kört honom mest i träningen köra även i kvalloppet. Tanken är att värma i rygg på Tomas och Udo Frontline som också ska kvala.

Flex har blivit ensam i sin volt i Stampings avskedslopp. Någon gång tidigare har han vägrat att volta med  det upplägget.

”Jag hoppas verkligen att båda ska fungera, men det har känts lite i magen inför”, säger Tomas som är noga med att understryka att Flex är kollad på alla upptänkliga sätt inför den här starten. I stalldebuten kastade han in handduken fullkomligt, men nu har han varit inne på Bollnästravet och gått ett rejält snabbjobb och hemma i Runemo dundrar han uppför backen.

”Han känns jättefin och det går knappast att träna hårdare. Därför provar vi igen när det är på hemmaplan och ett ganska litet startfält.”

Först ut är Truelove Frontline som gått bra i sina första starter i Tomas träning. Från bakspår blir det ett snällt upplägg till att börja med och sedan körning till slut. Hon får fortsätta att gå med fast huva och öppet huvudlag i några starter till för att känna sig trygg.

”Fortsätter hon att utvecklas bör hon väl kunna vara en bit fram igen.”

Samma sak gäller för She´s Racy som gått riktigt bra under hösten även om hon blev oplacerad senast då hon satt fast. Nu är hon med i ett lärlingslopp från hyggligt utgångsläge med Angelica Holm i sulkyn.

”Hon har tränat på som vanligt och kan ju inte göra allt för mycket grovjobb själv. Men med lite tur med positionerna bör hon vara en bit fram till slut.”

Adore Sutola har fått två snälla lopp med Zandra Karisma som kusk och var klart förbättrad i den andra starten efter vila.

”Det ska bli roligt att köra honom själv igen och vi borde kunna tjäna skapliga pengar om han fungerar.”

Senast på Bergsåker blev Shaded  femma efter att ha gått i ledningen ”Han gör det han kan, men är inte bättre. Han får starta på och så får vi se om det händer något.”

Mitt Hjärtas Tango hoppade bort en framskjuten placering, först efter start och sedan i ett bra läge i sista sväng. ”Det är svårt att få travet att stämma riktigt på honom. Nu får han träna på ett tag.”