Smygläge för Uffe

Skor, men bra smygläge för Uffe. Adore med lopp i kroppen och sanningens ögonblick för Shaded. Så ser det ut på Gävle ikväll. I morgon möts IngaLill Laday och She´s Racy på Bergsåker och Tahita Frontline gör sin andra start för stallet.

Skor, men bra smygläge för Uffe. Adore med lopp i kroppen och sanningens ögonblick för Shaded. Så ser det ut på Gävle ikväll. I morgon möts IngaLill Laday och She´s Racy på Bergsåker och Tahita Frontline gör sin andra start för stallet.

Adore Sutola gick hyggligt i sin comeback senast. Han fick en snäll resa som planerat och borde vara lite rappare nu. Han har varit som vanligt efter loppet och nu får Zandra Karisma förtroendet i vagnen i ett lärlingslopp.

”Jag hoppas och tror att han kan vara några placeringar längre fram än senast”, säger Tomas Pettersson.

Han är avstängd och därför får Jenni H Åsberg kliva upp i vagnen bakom Höstbouffe som gör sin andra start inom en vecka.

”Han verkar ju fungera nu med täta starter, därför provar vi igen.”

Formen är i alla fall på topp. Senast fastnade Tomas i en dålig favoritrygg och Uffe hade för långt fram när han levererade en magnifik spurt till en andraplats på Romme.

”Nu måste han ju gå med skor och jag hoppas han fungerar med det. Han borde kunna få ett bra lopp från det här utgångsläget och vara med långt fram om det klaffar någorlunda.”

Shaded gick underkänt i sin comeback senast, men har sett bra ut i träningen och ätit bra.

”Vi provar igen och ser om den förra starten har givit någon effekt.”

På fredag har Tahita Frontline fått femte spår i volten, vilket inte är optimalt med en treåring som gjort en start. I debuten blev det en tredjeplats efter en stabil insats och Tomas tror att det kan gå bra igen.

”Hon borde vara lite bättre nu och jag tror nog att hon ska klara starten. Hon är liten och lätt och borde få plats att vända runt i trav.”

För säkerhets skull byts dock det halvstängda huvudlaget ut mot ett öppet den här gången. Ulf Persson kör.

I spårtrappeloppet möts IngaLill Laday och She´s Racy. Henrik Svensson kör IngaLill och Jenni kör She´s Racy. IngaLill var klart godkänd senast och har nu återigen spår ett och bör få en bra rygg. Sedan beror det på hur hon kan hänga med mot hästar som tjänat betydligt mer, men som då har sämre startspår. She´s Racy har gjort bra lopp på senare tid och är i bra form.

”Jag tycker väl att båda har förutsättningar att kunna vara med och slåss om placeringarna”, säger Tomas Pettersson.

Senast på Romme blev det två andraplatser och en tredjeplats. Förutom Uffe så spurtade Make It Best kanonbra i montéloppet efter att ha fått tvärstopp i ingången av sista sväng och trampat av sig en framsko. Starkt att hålla sig i trav och gå så fort till en andraplats med den balansen. Make It Best startar närmast i lördagsloppet på Rommes V75-dag. Mitt Hjärtas Tango var inte så långt från vinst som trea efter ett felfritt lopp. Han kommer att göra en till start i år och står inne för vinst.